Filipova majka osam godina terorizirala njega i braću, udarala ih, vrijeđala i prijetila ubojstvom

Filipova majka osam godina terorizirala njega i braću, udarala ih, vrijeđala i prijetila ubojstvom

Etel Zavadlav osuđena je u Splitu na uvjetnu kaznu zatvora zbog zlostavljanja sinova

Majka Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu, osuđena je na splitskom Općinskom sudu na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog zlostavljanja svojih sinova. 

Prema presudi, osam godina ih je u obiteljskom stanu učestalo udarala i grebala po glavi i tijelu, gotovo svakodnevno grubo vrijeđala i omalovažavala te prijetila. Najstarijem Filipu bilo je tek pet godina, a ostali su bili još mlađi. Prema onome što je utvrdio splitski sud, osumnjičeni za varoški masakr do trinaeste godine bio je izložen grubom nasilju vlastite majke koje je potrajalo punih osam godina. 

Etel Zavadlav osuđena je i što nije brinula o školovanju, zdravlju i higijeni djece. Odlazila je od kuće po više mjeseci, a nikome ne bi rekla gdje ide i kada će se vratiti. Proglašena je krivom za tri kaznena djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta i za svako je djelo pojedinačno dobila po šest mjeseci zatvora. 

Na suđenju je djelo priznala i izjavila da joj je žao. Obećala je da se više neće ponoviti. 

Filipova obitelj godinama se nalazi pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, a djelatnica zadužena za obitelj saslušana je tijekom ovog postupka. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57224, "");
Pregledaj komentare
29