Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FINA zatražila stečaj Neve Kerum zbog duga od 34 milijuna kuna

FINA zatražila stečaj Neve Kerum zbog duga od 34 milijuna kuna

Još jedna tvrtka Željka Keruma klizi prema stečaju

FINA je splitskom Trgovačkom sudu podnijela zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka nad tvrtkom Neva Kerum, koja je u blokadi 304 dana i ima nepodmirena potraživanja veća od 34 milijuna kuna.

Neva Kerum, prema raspoloživim podacima, nema zaposlenih.

Nastavlja se tako propast poslovnog imperija bivšeg gradonačelnika Splita Željka KerumaU stečaju su završile brojne Kerumove firme, Neva će biti posljednja u nizu.

Nije neka reklama uoči izbora svakako, no teško da će pokolebati Željka Keruma koji ozbiljno planira kako uzeti još jedan mandat na čelu Splita. Jedna firma, više, manje.

Evo što se navodi u zahtjevu fina-e za pokretanje stečajnog postupka:

'Na temelju članka 429. stavka 1. Stečajnog zakona, Financijska agencija podnosi nadležnom trgovačkom sudu zahtjev za provedbu skraćenog stečajnoga postupka za dužnika NEVA KERUM d.o.o., OIB: 64309962487 sa sjedištem u ZrinjskoFrankopanska 68, 21000 Split.

Na dan 12.11.2020. dužnik u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 304 dana, u ukupnom iznosu od 34.346.146,23 kuna, u koji iznos je uračunata kamata i naknada Financijske agencije za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima.

Prema podacima o broju zaposlenih koje je Financijskoj agenciji dostavio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje za potrebe podnošenja zahtjeva za provedbu skraćenoga stečajnoga postupka dužnik nema zaposlenih.

Na dan 12.11.2020. dužnik u Jedinstvenom registru računa ima otvorene sljedeće račune i oročena novčana sredstva:

- HR1225000091101260050 Addiko Bank d.d.

Financijska agencija kao podnositelj prijedloga za otvaranje stečajnoga postupka, osim gore navedenih podataka o iznosu neizvršenih osnova za plaćanje evidentiranih u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje i podataka o računima i oročenim novčanim sredstvima, ne raspolaže drugim podacima o imovini pravnih osoba.

Na temelju članka 112. stavka 5. Stečajnog zakona Financijska agencija obavještava Naslov da dužnik na dan 12.11.2020. na ime predujma za namirenje troškova stečajnoga postupka ima zaplijenjena novčana sredstva u iznosu od 2.362,30 kuna.

Financijska agencija je na temelju članka 114. stavka 3. Stečajnog zakona oslobođena plaćanja predujma za namirenje troškova stečajnoga postupka'. 

Vaša reakcija na temu