Foto: Pixabay Financijski instrumenti za pomoć i razvoj gospodarstva

Financijski instrumenti za pomoć i razvoj gospodarstva

U prošloj godini objavljeno više od 50 javnih poziva i natječaja jedinica lokalne i regionalne samouprave iz Splitsko-dalmatinske županije

Unatoč teškoj poslovnoj godini u kojoj je pandemija koronavirusa nanijela goleme štete gospodarstvu, na području Splitsko-dalmatinske županije objavljeno je u 2020. više od 50 javnih poziva i natječaja jedinica lokalne i regionalne samouprave. Prihvatljivi prijavitelji su trgovačka društva, udruge i OPG-ovi.

U ovom trenutku su otvorena 94 natječaja, vidljiva na portalu Digitalna komora, na koja se mogu prijaviti potencijalni korisnici s područja Splitsko-dalmatinske županije, u rasponu od županija, gradova i općina te neprofitnih organizacija, institucija i ustanova do trgovačkih društava, obrta, zadruga i dr.

- Pravodobne informacije o dostupnim izvorima financiranja, kako iz EU fondova tako i jedinica lokalne samouprave, poduzetnicima su ključne za razvoj poslovnih ideja i projekata u svako, a naročito u ovo za poslovanje teško i nesigurno vrijeme. Neke od mogućnosti su i sufinanciranje kamata po kreditima poslovnih banaka ili bespovratna financijska sredstva za određene namjene, poput potpora za zapošljavanje, razvoj novih proizvoda i dr. Što je posebno važno, u sljedećem programskom razdoblju EU fondova 2021.-2027. očekuje se niz natječaja koji će biti namijenjeni i poduzetnicima, stoga je važno raditi na pripremi projekata, kako bi se moglo na vrijeme reagirati i prijaviti na natječaje - poručuju iz HGK ŽK Split.

Pozivaju svoje članice da iskoriste poslovne mogućnosti financiranja i sufinanciranja za razvoj svojih tvrtki i ideja te da prate i redovito se, na jednom mjestu, informiraju o objavljenim javnim pozivima i natječajima.

Aktualni podaci i informacije o natječajima se kontinuirano objavljuju i ažuriraju, a pretraživati ih je moguće po cijelom nizu kriterija: sektorima kojima su namijenjeni, korisnicima, namjeni, visini ulaganja, odnosno prostorno – na teritoriju RH te po županijama, gradovima i općinama.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(85784, "");
Pregledaj komentare