Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ilustracija / Pixabay.com FITNESS TRENER POZIVA Sutra u podne odradimo flash mob, neka nas čuju

FITNESS TRENER POZIVA Sutra u podne odradimo flash mob, neka nas čuju

'Znanstvene studije su potvrdile da je mogućnost zaraze u fitness centrima minimalna'

Goran Sajko je alpinist i fitness-trener koji, kao i mnogi njegovi kolege, nije zadovoljan zatvaranjem teretana i fitness-centara. Stoga je na Facebooku pozvao ljude da sutra diljem Hrvatske odrade flash mob.

Što je flash mob? Riječ je o tome kada se skupina ljudi iznenada sastane na dogovorenom mjestu te izvede neobičan i naizgled besmislen performans, prenosi Index.

Evo što je Sajko poručio.

'Dragi kolege, prijatelji, vježbači! Pozivam vas na akciju!

Sutra u nedjelju, 29.11., u 12.00 pokažimo koliko smo jedinstveni i odradimo flash mob. Mjesto održavanja su svi javni prostori kojima je dozvoljen rad, kod kuće ili u prirodi. Ustanite sa stolice, pokrenite se i podržite nas.

Točno u 12.00 aktivirajte alarme na mobitelu da počnu zvoniti. U tom trenutku napravite 21 čučanj kao simbol datuma ponovnog otvorenja naših centara. Neka netko snimi video i nakon toga ga proslijedite na društvene mreže. Pustite alarm da zvoni Poruka na društvenim mrežama glasi: 'Tjelesna aktivnost je rješenje, a ne uzrok problema!'

Svi treneri iz Zagreba, navratite sutra u Arenu, dođite ranije, prošećite, obavite šoping. Nemojte se okupljati u grupama, poštujte apsolutno sve epidemiološke mjere. Točno u 12 sati odrađujemo naš zadatak. Neka telefoni ostaju upaljeni stalno. Neka nas čuju.

Nakon odrađenog zadatka najnormalnije nastavite raditi što ste naumili. Cilj akcije je prije svega ukazati na problem nekretanja u našem društvu. Svih posljedica koji sedentarni oblik života ima za pojedinca i naciju. Ukazati da zatvaranje fitness centara, zabrana rekreacije, zabrana treninga za djecu nije rješenje već gašenje požara koje će dugoročno imati katastrofalne posljedice za cijelo društvo. Ovo je i poruka nadležnima da ne želimo nikakve potpore nego pravo na rad. Rad s kojim doprinosimo zdravlju nacije, rad i znanje kojim pomažemo zdravstvenom sustavu. Također, zajedništvo i odgovornost koju moramo  pokazati prije svega vlastitim primjerom.

Fitness centri su bili mjesta koja su provodila epidemiološko-higijenske mjere i prije pandemije. Tijekom pandemije smo ih postrožili i provodili po preporukama. Zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca koji nemaju veze s našom strukom i širenja virusa nažalost smo zatvoreni.

Ovo je bila politička odluka jer nije bilo nikakvog realnog razloga za zatvaranje. Znanstvene studije su potvrdile da je mogućnost zaraze u fitness centrima minimalna. Želim da budete svjesni da imamo podršku u vlasti da budemo ponovno otvoreni. Na nama je da budemo prije svega profesionalci, akademski građani i da tako komuniciramo. Neka sutra bude početak jedne nove i lijepe priče', zaključio je Sajko.

Vaša reakcija na temu