Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO: U trogirskom Kantunu kulture održana prezentacija projekta 'Ekipa iz Kantuna'
Kultura Piše: Dalmatinski portal

FOTO: U trogirskom Kantunu kulture održana prezentacija projekta 'Ekipa iz Kantuna'

Temeljni koncept projekta jest 'proizvodnja' kazališne predstave, ali tako da mladi budu uključeni u sva područja rada u kazališnom procesu

U Kantunu kulture u Trogiru jučer je održana prezentacija projekta 'Ekipa iz Kantuna', škole medijske kulture za mlade.

Na prezentaciju su došli učenici Srednje škole Ivana Lucića i Srednje strukovna škola Blaž Jurjev Trogiranin te studenti Filozofskog fakulteta u Splitu.

Na početku prezentacije mladima se obratio gradonačelnik Grada Trogira, Ante Bilić, koji je učenicima uputio riječi ohrabrenja i podrške i poželio im uspješnu realizaciju projekta.

Marina Vujčić, voditeljica kulturnih programa u Kantunu kulture mladima je rekla kako je projekt 'Ekipa iz Kantuna' osmišljen prvenstveno zbog toga da oni Kantun kulture počnu doživljavati kao svoj prostor i mjesto koje i njima nudi kvalitetne sadržaje primjerene njihovim interesima. Objasnila im je da je projekt zamišljen tako da mladi uz pomoć mentora rade kazališnu predstavu prema noveli Georgea Orwella 'Životinjska farma'. Dramaturg Borna Vujčić govorio im je o tom književnom predlošku i objasnio dramaturški i idejni koncept projekta, a redateljica i voditeljica projekta Nora Krstulović zatim im je pojasnila kako je projekt zamišljen i u koja se sve područja rada na predstavi oni mogu uključiti.


Temeljni koncept projekta jest 'proizvodnja' kazališne predstave, ali tako da mladi budu uključeni u sva područja rada u kazališnom procesu, odnosno da uz pomoć mentora samostalno rade kostime, scenografiju, dramaturgiju, kazališno svjetlo, ton, likovno oblikovanje maski, kazališnu glazbu, pokret, rekvizitu, marketing i PR za predstavu, tekstualne i video priloge za medije, oglašavanje, te da neki od njih igraju u predstavi.

Na kraju projekta 'Ekipa iz Kantuna' Kantun kulture imat će svoju kazališnu predstavu koja će se moći igrati i za građane i za srednjoškolce u nadolazećim nastavnim godinama.


Ovaj projekt osmislio je projektni tim u sastavu: Marina Vujčić, voditeljica kulturnih programa u Kantunu kulture, Nora Krstulović, redateljica i voditeljica projekta, dr. sc. Jelena Đorđević, profesorica na Filozofskom fakultetu u Splitu, Lucija Dražić, knjižničarka Srednje škole Ivana Lucića Trogir, Nina Raljević Sikirica, profesorica hrvatskog jezika u Srednjoj školi Ivana Lucića Trogir, Maja Maljković Zelalija, PR stručnjakinja i dizajnerica, Magdalena Kudelik, likovna umjetnica, te Jasna Bekavac, profesorica hrvatskog jezika u Srednjoj strukovnoj školi Blaž Jurjev Trogiranin.

Projekt počinje u rujnu, s početkom nastavne godine, a završava u svibnju premijerom kazališne predstave 'Životinjska farma' u Kantunu kulture.


Na kraju prezentacije voditelji su zahvalili učenicima i studentima na velikom odazivu te ih pozvali na sljedeći sastanak za tjedan dana.

Vaša reakcija na temu