Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO AdriaClim: Vodeći međunarodni stručnjaci za klimatske promjene okupili su se u hotelu Park

FOTO AdriaClim: Vodeći međunarodni stručnjaci za klimatske promjene okupili su se u hotelu Park

Konferencija 'Zaštitimo obalu, prilagodimo se klimatskim promjenama!' traje dva dana

Međunarodna hibridna dvodnevna konferencija 'Zaštitimo obalu, prilagodimo se klimatskim promjenama!' održat će se u sklopu prekograničnog projekta AdriaClim, u hotelu Park u Splitu održava se danas i sutra. Organizator je Javna ustanova RERA, a u Splitu je okupila vodeće međunarodne stručnjake, političare i donositelje odluka u području klimatskih promjena.

Glavni ciljevi konferencije su podizanje svijesti o utjecaju klimatskih promjena na jadransku obalu te omogućavanje stručnjacima sa sveučilišta, istraživačkih i edukacijskih centara da kreatorima politika i široj javnosti podastru aktualne informacije s dodanom vrijednošću o utjecaju klimatskih promjena na Jadransko more.

Prekogranični program AdriaClim je akronim istraživačkog projekta financiranog u sklopu talijansko-hrvatskog Interreg programa suradnje. 

Ukupna vrijednost AdriaClim projekta je 8.823.415,00 eura, od čega 85 posto čine bespovratna sredstva financirana iz ERDF-a u sklopu Interreg programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska. Projekt AdriaClim provodi 19 partnera iz Italije i Hrvatske. 

Kako je bilo danas, na prvom danu konferencije pogledajte u priloženoj fotogaleriji. 

Vaša reakcija na temu