Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO I VIDEO Na Kašjunima obilježena 29. obljetnica pogibije Josipa Vranića

FOTO I VIDEO Na Kašjunima obilježena 29. obljetnica pogibije Josipa Vranića

On je prva žrtva Domovinskog rata iz redova HRM-a

Udruga veterana Hrvatske ratne mornarice na Kašjunima je danas obilježila 29. obljetnicu pogibije Josipa Vranića, prve žrtve Domovinskog rata  iz redova HRM-a. 

Mladi Vranić je bio pripadnik tek ustrojenog 66. lakog topničko raketnog diviziona, a prva zadaća im je bila da s plaže Kašjuni štite prolaz brodova jugomornarice u Kaštelanski zaljev, iz kojega su do tada brodovi flote JRM-a nemilice tukli topništvom po objektima infrastrukture, ali i drugim ciljevima.

Kobnog dana došlo je do izmjene vatre naše topničke bitnice s jednim torpednim čamcem JRM-a. Odmah se oglasilo topništvo cijele taktičke grupe 'Kaštela' koja je provodila pomorsku blokadu luka i grada Splita. Uzvratili su topničkom vatrom skoro svi brodovi iz sastava JRM-a po položaju topničke bitnice, a tom je prilikom Josip Vranić smrtno ranjen.

Pogledajte kako je bilo danas na Kašjunima. 


Vaša reakcija na temu