Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO: Pogledajte kako će Žnjan izgledati nakon radova na uređenju

FOTO/VIDEO: Pogledajte kako će Žnjan izgledati nakon radova na uređenju

Transformirat će se u oazu zelenila s brojnim javnim sadržajima besplatnim i dostupnim za sve građane i posjetitelje

Iako u ovom trenutku na žnjanskom platou glavnu riječ vode deseci strojeva, dizalice i stotine radnika, po završetku radova, ovo trenutno najveće splitsko gradilište, pretvorit će se u pravu oazu zelenila s brojnim javnim sadržajima koji će biti besplatni i dostupni za sve građane i posjetitelje, poručuju iz gradske tvrtke Žnjan koja je nositelj projekta. Kako će to izgledati, otkrili su u novoj video animaciji. Radovi na uređenju, nešto manje od tri mjeseca od početka, teku prema predviđenom dinamičkom planu.

- Radovi na Žnjanu su u punom jeku i svi jedva čekamo naznake prvih vizura buduće najljepše plaže na Mediteranu. Hvala građanima na strpljenju, jer ovo je najveće, ali ne i jedino gradilište u Splitu. Nakon završetka rekonstrukcije Žnjana, najvećeg gradskog projekta, ali i niza drugih koji su u tijeku, svi ćemo još više uživati u našem gradu. Uređeni Žnjanski plato bit će puno više od plaže, bit će to jedinstveno mjesto uređene infrastrukture, zelena oaza s različitim sadržajima za sve generacije, koja će, osim našim građanima, dati dodatnu vrijednost turističkoj ponudi i obiteljskom turizmu', kazao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Iz tvrtke Žnjan rekli su da su zemljani radovi pri kraju, napravljen je cijeli iskop za garažu te je sada u tijeku zamjena materijala u svrhu ojačavanja nosivosti temeljnog tla na cijeloj toj površini.

Osim toga, na platou su u tijeku radovi na iskopima za trakaste temelje amfiteatara koji će služiti za brojne kulturne i glazbene događaje. Betoniranje je već započelo na budućoj nadstrešnici za solare, a u narednih tjedan do dva, isto se očekuje i na lokaciji garaže.

- Trenutno smo u fazi ojačavanja tla koja je najosjetljivija faza izgradnje, a zbog loše nosivosti terena na ovom području jako je važno da se to napravi kako treba, no na to smo bili spremni i računali smo na to prilikom izrade projekta. Nema mjesta za pogreške i zato smo u cijeli proces uključili neke od najboljih stručnjaka u tom području. Izgradnja garaže na dvije etaže ujedno je i najzahtjevniji dio cijelog projekta, ali unatoč pojedinim izazovima, svi radovi do sada teku kako je planirano. U narednih tjedan do dva očekujemo ući u novu fazu i početi s betoniranjem temelja garaže. Građani su se navikli na radove, a okolnim stanarima još jednom zahvaljujem na strpljenju', rekao je Zoran Jakelić, voditelj projekta od strane tvrtke Žnjan.

Napominju još i kako je u tijeku priprema za uređenje plaže za osobe s invaliditetom koja će se očistiti te će se popraviti ograda, a u susret novoj sezoni, s obzirom na to da je plaža za OSI otvorena za cijelo vrijeme trajanja radova.

Izvođač radova je splitska tvrtka Lavčević. 

'Po završetku svih projekata koji se paralelno odvijaju, Žnjan će postati druga najveća zelena oaza u Splitu s oko 40.000 m2 zelenila. Osim zelenila koje će oplemeniti ovaj do sada zapušten prostor, na Žnjanu će svoje mjesto naći i brojni javni sadržaji poput šetnice, biciklističkih staza, uređenih plaža sa skakaonicom, dječja i sportska igrališta, amfiteatar, ugostiteljsko-turistički i razni popratni sadržaji za građane i posjetitelje. Splićani i svi posjetitelji dobit će tako u potpunosti uređen prostor, mjesto za odmor, rekreaciju i stvaranje novih uspomena, dobit će plažu koja će biti uz bok najboljim europskim plažama', zaključuju iz tvrtke Žnjan.

Kako će Žnjan izgledati nakon završetka radova možete pogledati u videu...


Vaša reakcija na temu