Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO: Radovi na žnjanskom platou, počelo betoniranje temelja na više lokacija

FOTO/VIDEO: Radovi na žnjanskom platou, počelo betoniranje temelja na više lokacija

Završeni su iskopi te je ojačano tlo na gotovo cijelom terenu gdje je to bilo potrebno

Malo više od tri mjeseca od početka radova na uređenju žnjanskog platoa, završeni su iskopi za temelje te je dovršena zamjena i ojačavanje tla na najvećem dijelu terena.

Radovi na uređenju omiljene splitske plaže ušli su tako u novu fazu te je započelo betoniranje na više lokacija uključujući i garažu gdje je trenutno u tijeku izvođenje podložnog betona. Isto tako, dovršeni su temelji i priprema za izradu stupova za nadstrešnicu za solare, kao i temelj za objekt faze 3.

Na lokaciji budućeg amfiteatra produbljeni su trakasti temelji te je ojačano tlo, a u tijeku su i radovi na kanalizacijskoj trasi uz postavljanje šahtova i cijevi. Ujedno su s platoa uklonjeni i svi preostali objekti.

Iz tvrtke Žnjan d.o.o., nositelja projekta, istaknuli su da svi radovi teku u skladu s predviđenim dinamičkim planom.

'Vrlo je važno reći i da je onaj najosjetljiviji i najzahtjevniji dio radova, a to je upravo zamjena i ojačavanje tla, uspješno priveden kraju. Dio je to radova koji se trebao odraditi s posebnom dozom opreza jer ipak govorimo o terenu koji je uz more, stoga je za sve buduće objekte od iznimne važnosti da nosivost terena bude ispravna. Gradilište je živo tkivo, svakodnevno postoje izazovi, no dobro koordiniramo među različitim projektima i izvođačima', rekao je Zoran Jakelić, voditelj projekta uređenja žnjanskog platoa iz gradske tvrtke Žnjan.


Vaša reakcija na temu