Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO: 12. Split Pride

FOTO/VIDEO: 12. Split Pride

'Grad Split je grad tolerancije i ljubavi', poručio je Puljak

Pod budnim okom policijskih snaga održava se 12. Split Pride. 

Okupljanje u Đardinu je počelo od 17 sati, u 18 sati će povorka krenuti uobičajenom rutom, preko Ulice kralja Tomislava do Marmontove, Rive, Hrvojevom i natrag do Đardina.

Za sada nema gužve, osim članova SDP-a i Možemo, podršku je su došli dati gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević.

'Grad Split je grad tolerancije i ljubavi. Došao sam sam dati osobnu i podršku u ime grada Splita ljudima koji ovo organiziraju. Tako će i dalje biti. Svi ljudi su dobrodošli i u Splitu se svi građani trebaju osjećati ravnopravno', kazao je Puljak.

Od 19 do 23. 30 sati u Đardinu je kao i prethodne godine predviđen glazbeni program.

Moja obitelj je ponosna na mene', 'God said Adam and Eve, so I did both', 'Da nisam lezba, faćkala bi Grašu', 'Homofobija je bolest, brz oporavak vam želim', 'Tu smo od stoljeća sedmog', 'Jel' me možete više pustiti na miru', 'God made me gay! Thank God', neki su od natpisa na transparentima.



I ove godine su istaknuti ključni zahtjevi. A oni su sustavno obrazovanje o seksualnosti, obrada LGBTIQ+ sadržaja na primjeren način, dodatna izobrazba nastavnog osoblja, izrada strategije za prevenciju vršnjačkog nasilja, obrazovanje, toleriranje i bolje društvo.

Vaša reakcija na temu