Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Požar na Karepovcu i dalje je aktivan

FOTO/VIDEO Požar na Karepovcu i dalje je aktivan

Na terenu je 20 vatrogasaca sa sedam vozila

Požar koji je izbio na Karepovcu u utorak navečer oko 22 sata, još je aktivan. Potvrdili su nam u Županijskom vatrogasnom centru.

Na terenu je 20 vatrogasaca sa sedam vozila.

Glavni splitski vatrogasni zapovjednik, Mario Mikas, nam je rekao da gori glomazni otpad, te da nema mogućnosti širenja.

- Ima još dosta izdimljavanja, trebat će nam cijeli dan za sanaciju - dodao je.

Reka je i da su obavijestili Nastavni zavod za javno zdravstvo, a na građane apelirao da zatvore prozore ako se čuju neugodni mirisi.


Dojava o požaru na odlagalištu smeća zaprimljena je u 22 sata, a vatra se proširila na raslinje van odlagališta. Na intervenciju su upućeni pripadnici JVP-a Split s 5 vozila i 10 vatrogasaca, DVD-a Split s 2 vozila i 6 vatrogasaca, DVD-a Žrnovnica s 2 vozila i 6 vatrogasaca, DVD-a Solin s 1 vozilom i 3 vatrogasca i DVD-a Vranjic s 1 vozilom i 3 vatrogasca.

Ukupno je na terenu bilo 5 postrojbi, 11 vozila i 30 vatrogasaca

U 23.10 sati je pogašen dio požara koji je bio van odlagališta otpada, ali je i dalje bio aktivan na deponiju glomaznog otpada te se gasio s vodom.

Oko 2.30 sati vatrogasci su uspjeli obuhvatiti požar koji se više nema gdje širiti. 




Vaša reakcija na temu