Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA: Do kraja godine Kaštelani će u Starom dobiti modernu lučicu s vise od 200 komunalnih vezova

FOTOGALERIJA: Do kraja godine Kaštelani će u Starom dobiti modernu lučicu s vise od 200 komunalnih vezova

Radi se o trenutno najvećem i najskupljem projekt Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije

Do kraja godine trebalo bi biti završeno uređenje nove komunalne lučice u Kaštel Starom. Riječ je o jednom od najvećih i najskupljih projekata Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.

- Projekt je vrijedan 50 milijuna kuna plus PDV. U sklopu njega će se izgraditi lukobran dužine 200 metara te urediti 9500 metara kvadratnih ostalog obalnog područja, što uključuje kamenooblagačke radove, hortikulturno uređenje, gradnju ormarića za struju i vodu. Nakon završetka uređenja u Kaštel Starom ćemo imati više od 200 komunalnih vezova za domicilno stanovništvo, odnosno za one koji brodove koriste za razonodu i sport -  kazao nam je Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.

Kastela su dugo čekala na ovaj projekt, a radovi su napokon počeli prošle godine. U financiranju, uz Lučku upravu sudjeluje i Grad Kaštela s 14 milijuna kuna te Ministarstvo mora prometa i infrastrukture sa šest milijuna. 

Osim ovog projekta, Lucka uprava ima u planu još projekata značajnih za Kastela. Naime, u planu je i nastavak ovog projekta, odnosno uređenje obale sve do kule Ćipiko. To je, prema prvim procjenama, projekt vrijedan tridesetak milijuna kuna, a uredit će se i obala u Kaštel Sućurcu, od Gojače do Sokolane.

Vaša reakcija na temu