Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA: Počinju 12. Hrvatski dani male brodogradnje

FOTOGALERIJA: Počinju 12. Hrvatski dani male brodogradnje

Sajam je šansa za promovirati brodove od osam, devet metara

12. po redu Hrvatski dani male brodogradnje i turističke atrakcije počinju sljedeći vikend i traju do utorka. Radi se o prvom sajmu nautike u turizma u Europi nakon koronavirusa. Za posjetitelje će obje manifestacije uz besplatan ulaz biti otvorene od subote od 11 sati, dok je radno vrijeme od 9 do 20 sati.

Predsjednik Udruge Dana hrvatske male brodogradnje Damir Skelin je istaknuo kako su za uspjeh organizacije bili ključni vlasnik Marine Kaštela Joško Berket, gradonačelnik Denis Ivanović i kaštelanski stožer.

- Koncipirani smo sasvim drugačije od klasičnih sajmova, počevši od besplatnog ulaza do načina prezentacije plovila, opreme i turističke ponude i nadalje se razvijaju kao manifestacija doživljaja i privlačno mjesto posjeta - kazao je Skelin.

Uz posebnu zahvalu pokroviteljima, OTB banci i tvrtki Tommy naglasio je i kako su osigurali da ponuda izloženih proizvoda bude prilagođena stvarnim potrebama tržišta. Berket je poručio kako se nada da je ova kriza pokazala kako se ne smijemo vratiti gdje smo bili.

- Treba skroz maknuti priču da Jadran bude za partije i za one koji to mogu platiti. Sajam je šansa za promovirati brodove od osam, devet metara, neka i stranih jahti, ali ne smije nam se dogoditi da nam samo bogati dolaze ili da su samo turistima dostupne Plitvice. Hrvatska mala brodogradnja je primjer kako je ostala kad nema stranaca i ne dopustimo da se dogodi kad dođu da je maknemo na stranu - poručio je Berket.

Jedan od osnivača jedinstvenog sajma i koordinator projekta Branimir Matijaca je ustvrdio kako se radi o po mnogo čemu posebnom projektu. Prije svega, rekao je, ovo je prvi sajam nautike i turizma u Europi i šire nakon duže vremena iz svima poznatih razloga. Upravo na ovogodišnjem izdanju naglasak je u potpunosti stavljen na plovila domaće proizvodnje kao i na izlagače iz segmenta nautike i turizma koji su isključivo domaće tvrtke.

- Vrijeme u kojem živimo samo je potvrdilo važnost naše misije koja punih 12 godina naglašava domaću proizvodnju - zaključio je Matijaca.

Zamjenik kaštelanskog gradonačelnika Grgica Benutić je pak ustvrdio kako je i organizacija ove manifestacije u Kaštelima još jedna potvrda koliko se razvijaju kao destinacija.

U ime OTP banke kao pokrovitelja medijima se obratila direktorica korporativnih komunikacija Silvija Bareša ističući višegodišnju dobru suradnju s organizatorima, a na dobrobit razvoja male brodogradnje kao gospodarske grane, ali i širenja turističke ponude.

- Kao banka pratimo Hrvatske dane male brodogradnje od njihovih početaka i sretni smo što su se stvorili uvjeti da se uspiju održati unatoč izvanrednim uvjetima koji su nas pratili nekoliko prethodnih mjeseci. Smatramo ovu manifestaciju bitnom za razvoj i poticaj domaće male brodogradnje i izuzetno nam je bitna svaka aktivnost koja potiče domaću proizvodnju u koju mi jako puno ulažemo - kazala je Bareša.

U ime generalnog pokrovitelja sajma tvrtke Tommy, Aljoša Bašić je rekao kako kao firma na isti način vode brigu o kvalitetnim projektima kao i o svojim kupcima, posebno ako su usmjereni prema dobrobiti hrvatskih građana i lokalne zajednice.

- Hrvatska mala brodogradnja jedan je od pozitivnih primjera hrvatskog gospodarstva uopće, vezuje i oživljava našu bogatu tradiciju brodova, razvija je za naše buduće naraštaje, što posebno cijenimo i vrednujemo. Očuvanje naše tradicije i baštine jedan je od naših zadataka, jedan kod načina kako mi vidimo društveno odgovorno poslovanje - istaknuo je Bašić.

Dodao je da u tom kontekstu posebno ističu i generalno pokroviteljstvo omiškog Festivala dalmatinski klapa, sinjske Alke, Splitskog festivala... Pomaganjem ovih projekata čuvaju, kaže, zajedničku baštinu.

- Današnja složena gospodarska situacija zasigurno otežava poziciju pokrovitelja, ali nas to ipak ne zaustavlja da uz izvanredne napore pružimo podršku i u ovim zahtjevnim vremenima - zaključio je Bašić.

Direktorica Turističke zajednice Kaštela Nada Maršić čestitala je organizatorima uz poruku kako je ovo najbolji mogući uvod u turističku sezonu posebice danas kada cijeli svijet trpi posljedice pandemije koronavirusa.

Skelin je još pročitao poruku suorganizatora Tomija Božikovića koji je poručio kako će Sajam turističkih atrakcija i ove godine ponuditi tržištu najnovije proizvode iz segmenta sportske, turističke i adrenalinske opreme. Osigurali su, poručio je Božiković u poruci, i najnoviju ponudu eco-elektro vozila, adrenalinskih parkova, opreme za kayaking, trekking... i ostale aktivnosti na moru i u prirodi, a kako zabavna događanja neće izostati i ovogodišnji slogan je 'Po mjeri čovjeka'.

Vaša reakcija na temu