Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
I u mom gradu Vukovar svijetli: Zapaljene svijeće u čast grada heroja

I u mom gradu Vukovar svijetli: Zapaljene svijeće u čast grada heroja

U ime gradske uprave, svijeću su zapalili zamjenici gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš i Nino Vela

Olujno nevrijeme spriječilo je veći broj Splićana da u Vukovarskoj ulici zapale svijeću u čast žrtve grada heroja. Ipak, iako u manjem broju, upalili su se lumini ispod spomenika u akciji 'I u mom gradu Vukovar svijetli', začetoj upravo u Splitu na ideju dr. sc. Vini Rakić.

U ime gradske uprave, svijeću su zapalili zamjenici gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš i Nino Vela.

- Kao i proteklih godina tu smo da se poklonimo žrtvi Vukovara s našim sugrađanima koji su došli unatoč lošim vremenskim uvjetima. Dan pada Vukovara je podsjetnik svima nama što nam se dogodilo, a bez obzira na protok vremena, pripajanje svijeća jača svjetlo koje pokušava pobijediti mrak nad Vukovarom - kazala je Hrgović Tomaš.

Vela je istaknuo kako se diljem Hrvatske pale svijeće kao zahvala i molitva za duše heroja koji su tada stali na branik grada i domovine kako bismo mi danas mogli u slobodnom Splitu i domovini živjeti i raditi.

- Najbolja molitva je zahvala, mi se zahvaljujemo herojima, zato što su nam obranom Vukovara pružili nadu kako možemo imati slobodnu Hrvatsku unatoč tome što se činilo tada da nemamo izgleda.

U mom gradu Vukovar svijetli, svijetli i Škabrnja i svijetlit će sve jače - poručio je dogradonačelnik.


Vaša reakcija na temu