FOTOGALERIJA Čisteći podmorje na Zenti naišli na kućišta ručnih granata, pirotehničari su odmah stigli!

FOTOGALERIJA Čisteći podmorje na Zenti naišli na kućišta ručnih granata, pirotehničari su odmah stigli!

Iz mora su izvukli staklene boce, limenke, gume, ali i štap za hodanje, gramofonske ploče, radio…

Ekološka akcija u Splitu, ispred noćnog kluba Zenta, u sklopu projekta Moje more održana je u nedjelju. Akciji se odazvalo stotinjak ljudi od kojih je četrdesetak ronilaca (REK Hvidra, PIK Mornar, JVP Split i ERK Periska Ploče) i pedesetak volontera iz udruga Oceanus, Rotaract Novi Split, CroMSIC Split i Klub mladih Split.

Unatoč kiši i vjetru, iz mora je izvađeno 800 kilograma smeća, a pronađena su i tri kućišta ručnih granata zvanih kinder jaje zbog kojih je obaviještena policija i čiji su se pirotehničari odmah po prijavi pobrinuli za njih. 

Od smeća je bilo najviše staklenih boca, limenki, guma, ali i dosta 'zanimljivih' predmeta poput štapa za hodanje, gramofonskih ploča, radija, bojlera…

Loše vrijeme nije zaustavilo ni građane koji su prolazeći u čuđenju gledali sav taj otpad, neki od njih su se čak i pridružili volonterima u razvrstavanju. 

Ekološku akciju omogućili su Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, Splitsko-dalmatinska županija, Čistoća Split, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Turistička zajednica grada Splita.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(54050, "");
Pregledaj komentare