Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Deset splitskih ulica dobilo nove nazive

FOTOGALERIJA Deset splitskih ulica dobilo nove nazive

Postavljene su ploče s imenima zaslužnih Dalmatinki

Uoči Dana žena deset splitskih ulica na jednu je noć dobilo nove nazive. Postavljanjem ploča sa  imenima zaslužnih žena Dalmacije splitska podružnica HNS-a je na simboličan način ukazala na zanemarenu ulogu žena u hrvatskoj povijesti i nedovoljnu zastupljenost u javnom prostoru žena koje su ostavile značajan trag u kulturi, umjetnosti, znanosti, politici. 

- Tek nešto više od 2 posto javnih površina u Hrvatskoj nosi ime neke žene. Neovisno o svojim postignućima, žena se i danas u 21. stoljeću smješta gotovo isključivo u privatni prostor i promatra u kontekstu obiteljskog života i majčinstva. To pokazuje da se još uvijek žene ne vrednuju u našem društvu na pravi način - kazala je prigodom Dana žena Ruža Kovačević Bilić, potpredsjednica HNS-a i predsjednica Županijske organizacije stranke. 

Dodaju kako je ovo dan kada žene moraju biti glasnije u borbi da to isprave i da stavljanjem u javni prostor otmu zaboravu zaslužne žene Dalmacije.

Vaša reakcija na temu