Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA Epidemija bijelih papira: Mnogi poslovni prostori u centru Splita i dalje zatvoreni

FOTOGALERIJA Epidemija bijelih papira: Mnogi poslovni prostori u centru Splita i dalje zatvoreni

Obavijesti se nalaze na praznim izlozima trgovina, suvenirnica, slastičarnica, kafića...

Kada se prije dva tjedna aktivirala treća faza popuštanja restriktivnih epidemioloških mjera, između ostalog, restorani i kafići otvorili su svoja vrata. Veliki broj ugostiteljskih objekata u Splitu počeo je s radom, ali ima i dosta onih koji su odlučili ostati zatvoreni. Isto je i s ostalim djelatnostima pa su poslovni prostori oblijepljeni bijelim papirima, a ne radi i polovica štandova u Dioklecijanovim podrumima.

Ista je to pojava u splitskoj gradskoj jezgri koja se događa svake jeseni - tzv. 'epidemija bijelih papira' na izlozima trgovina, ugostiteljskih lokala i drugih poslovnih prostora. Nakon ljetne sezone, početkom zime, većina poslovnih prostora zatvara svoja vrata sve do proljeća, pravdajući se raznim 'renoviranjima' i 'preuređivanjima'. I danas su mnogi zatvoreni iz istih razloga, neki navode i tehničke razloge, kao i zatvaranje zbog epidemije.

Razlika je jedino što bi isti objekti sada bili otvoreni jer se nalazimo u visokoj fazi predsezone, a prvi turisti bi već masovno hrlili u Split. 

Hoće li otvoriti svoja vrata, hoće li uopće biti turističke sezone, pokazat će vrijeme...

Vaša reakcija na temu