Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Getani napravili novi performans: 'Njihove šporke mudante ćemo svako malo vješati o naše tiramole'

FOTOGALERIJA Getani napravili novi performans: 'Njihove šporke mudante ćemo svako malo vješati o naše tiramole'

Tražimo projekt za uređenje vrtla i to već sutra, a ne prazne priče i falša obećanja


Na tiramoli iznad vrta u Dominisovoj osvanuli su transparenti, a građani koji su ih postavili instalaciju su nazvali 'Kako bi se bilo vratiti u prvobitno stanje'. 

- Naš najmlađi susjed je u naše ime pogrbio leđa i iznio teret medijskog skretanja pažnje na problem vrtla, a umjesto kazni koje je tražio, u nekakvim rješenjima dobio je da mora vratiti vrtal u prvobitno stanje. Mi se pitamo što je prvobitno stanje? Nama bi to bilo povratak škovacama i korovu. Bi li povratak u prvobitno stanje bilo rušenje bazena koji je sagrađen za potrebe turizma na vrhu kuće u našoj ulici, je li povratak u prvobitno stanje kuća stare ćevabdžinice 'Sarajke' u kuću s krovom, a ne s balkonom na vrhu, ili pak trebaju li se maknuti one odašćane konstrukcije koje je jedna mlada umjetnica ocrtala ispred kuće s brojem 20. Čudna su ta prvobitna stanja, složit ćete se... - poručili su stanari Dominisove.

Još su dodali:

- Da vas uvjerimo da se duh Geta nije izgubio, za našu smo instalaciju/provokaciju uzeli jednu stvarnu priču iz šezdesetih godina prošloga stoljeća. Jedna je naša pokojna susjeda glasila za damu lakog morala i da bi prekinula ćakule ljubomornih susjeda samo je jednoga jutra objesila natpis o tiramolu: 'Šupjače, nastavite li se praviti pametne i važne, sve će van šporke mudante vaših muževa Mare kurbetina povišat na svoju tiramolu'. Tako je pokojna Mare istjerala stvari na čistac i pokazala kako treba mesti ispred svojih vrata prvo. Mi smo odlučili naš Get pomest, samo što vidite, gradski očusi se grčevito drže kandžama za svoje fotelje i stoličice, ali ne brinite, mi ćemo im njihove šporke mudante/rabote, svako malo vješati o naše tiramole. Da završimo, tražimo projekt za uređenje vrtla i to već sutra, a ne prazne priče i falša obećanja. Budite se slobodni doći slikati u vrtlu, a ukoliko tko od sporkomudantaša pokuša skinuti naše vlasništvo s tiramola, bit ćemo slobodni pozvati policiju.

Vaša reakcija na temu