Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Mletačka kula sprema se za posjetitelje

FOTOGALERIJA Mletačka kula sprema se za posjetitelje

U pripremi je dokumentacija za stalni postav, a u idućoj godini trebali bi započeti radovi na uređenju

Mletačka kula, osmerokutna utvrda na Voćnom trgu sagrađena u 15. stoljeću za obranu Splita, sprema se za posjetitelje. Jučer su je obišli gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ravnateljica Muzeja grada Splita Branka Brekalo sa suradnicima kako bi se upoznali sa završnim konzervatorsko-restauratorskim radovima.

Ti su radovi preduvjet za nastavak aktivnosti na uređenju Mletačke kule, budućeg Muzeja obrane grada. 

U pripremi je dokumentacija za stalni postav, a u idućoj godini trebali bi započeti radovi na uređenju. Mletačkom kulom, kao što će i budućim Muzejom obrane, upravlja Muzej grada Splita.

Mletačka kula, s koje se pruža pogled na Split i okolicu zasigurno će biti jedna od najvećih atrakcija za posjetitelje i goste grada. 

Vaša reakcija na temu