Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Obnovljeno igralište na Plokitama, ali stanari nisu zadovoljni

FOTOGALERIJA Obnovljeno igralište na Plokitama, ali stanari nisu zadovoljni

Radilo se gotovo dva mjeseca

Prije nekoliko dana je završena skoro dvomjesečna obnova dječjeg igrališta pokraj kotarskih prostorija na Plokitama. Iz Građanske inicijative 'Napriod Plokite, naprid Siromašna' poručuju kako roditelji mališana nisu zadovoljni izvedbom. 

- Na stari  tobogan su stavljen nove ljestve s čijih metalnih gazišta već otpada boja. Postavljene su nove žičane ograde s ojačanjem, ali stari stupići nisu prebojani i brzo će oštećena mjesta korodirati. Na ljuljačkama ne mogu uživati najmlađi, ispod nove klackalice je ostavljena jedna stara oštećena guma za amortizaciju. Ispred sprava nisu postavljene predviđene antistres podloge, a klupe nisu prebojane - opisuje Denis Pejković.

Kaže da netko tko bi prvi put došao na ovo dječje igralište ne bi vjerovao da se radi o tek obnovljenom igralištu. 

- Sigurni smo da nitko iz naručitelja radova, Parkova i nasada, nije ni došao u pregled. Cijena radova je iznosila 250.000 kuna s PDV-om  i financirano je iz gradskog proračuna, dakle sredstvima i građana Plokita. S druge strane, u susjednom kotaru Bol je napravljeno novo, veće i ljepše dječje igralište, za 220.000 kuna. Znamo da je u susjeda uvijek trava zelenija i da je novo ipak novo, ali kako onda za više novca možemo dobiti manje i lošije? - pitaju iz GI 'Naprid Plokite, naprid Siromašna'.

Vaša reakcija na temu