Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Jaković FOTOGALERIJA Osvanule pregrade na Marjanu, Splićani sada još teže do parkinga

FOTOGALERIJA Osvanule pregrade na Marjanu, Splićani sada još teže do parkinga

Brojni su nezadovoljni

Parkirališne potrebe cestovnih vozila problematične su u Splitu. Situacija nije drastična kao u Amsterdamu gdje je objavljeno kako se 18 kvadrata parkirališnog prostora u centru prodaje za 495.000 eura, no nije ni puno bolje. Ovisno o položaju u gradu, parkirališno mjesto košta od 20.000 do 30.000 eura.

Stoga su na Marjanu, na Šetalištu Ivana Meštrovića, jutros osvanule pregrade. Odzvonilo je parkiranju, a Splićani imaju sve manje mogućnosti. Pregrade su postavljene na potezu od rampe do popularne plaže Kašjuni, u dužini od otprilike 200 metara.

U donjem dijelu ceste, prema Kašjunima, još uvijek se vozila parkiraju, no ne znamo što će biti u budućnosti. Isto tako, na cesti se mogu primijetiti oznake, pa je pretpostavka da će tu uskoro osvanuti ograda. Na žalost splitskih vozača koji se sve više bune zbog nemogućnosti parkiranja...

Puno vozača parkira uz rub ceste na način da drugim dijelom vozila zauzimaju pola prometne trake i tako parkiraju duž cijele ceste, što je vrlo opasno za vozila iz suprotnog smjera, pogotovo zato što je na tom dijelu cesta neravna pa bi lako moglo doći do prometne nesreće.

Za vrijeme ljetne sezone je posebna priča, sve je zakrčeno, jedna prometna traka bude puna vozila. Prolaznici se ljute i pitaju gdje će sada parkirati...

Vaša reakcija na temu