Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Otvoren 28. međunarodni sajam GAST 2024!
Sajam GAST 2024. Piše: Dalmatinski portal

FOTOGALERIJA Otvoren 28. međunarodni sajam GAST 2024!

Traje do 25. veljače

Službeno je otvoren 28. međunarodni sajam GAST 2024 koji se po prvi put održava u Zagrebu, na dosad najvećem prostoru Arene Zagreb od 23. do 25. veljače 2024. godine. Sajam su tom prigodom obišli državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, izaslanik predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića,  ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Barać i pomoćnica pročelnice za Gradskog ureda za gospodarstvo, poduzetništvo, turizam i investicije Zagreba Nera Pavić. U ime organizatora, goste i izlagače su pozdravili direktorica Sajma Split Sanja Vuković Veić i direktor grupe sajmova GAST Bogdan Šarić.

Ovogodišnji, 28. međunarodni sajam GAST 2024 središnje je mjesto okupljanja ciljane publike poput vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te vlasnika ugostiteljskih objekata iz čitave Hrvatske s jedne strane te proizvođača i distributera s druge strane. 

U Zagrebu, sajam GAST omogućava poslovnim ljudima da svoje HORECA poslove ugovore  na nacionalnom nivou i u pravo vrijeme -  vrijeme pripreme za nadolazeću turističku sezonu. Posjetiteljima i izlagačima omogućava da ostvare  što veći poslovni potencijal. U  Areni Zagreb, na do sada najvećoj sajamskoj površini, bit će predstavljeno preko 1.000 izlagača i brendova iz nekoliko europskih zemalja. Time se otvaraju  ekskluzivne mogućnosti da sudionici na  moderan način prezentiraju i promoviraju svoje proizvode i usluge direktno  pred potencijalnim klijentima i konkurencijom. Ovaj događaj omogućava direktnu promociju i ugovaranje poslova pred još jednu uspješnu turističku sezonu, uz posjet brojnih glavnih aktera turističke scene: hotelijera, ugostitelja, iznajmljivača iz Hrvatske i Europe.

Sajam GAST 2024 obuhvaća niz specijaliziranih sajmova:  28. Međunarodni sajam prehrane, 28. Međunarodni sajam pića, 28. Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 28. Međunarodni sajam vina – Dionizijana, 20. Međunarodni sajam namještaja – Furnitura, 18. Međunarodni sajam kave, 18. Međunarodni sajam SATURN i 8. Međunarodni sajam sladoleda, slastica i pekarskih proizvoda.

Sajam GAST 2024, kao i prethodnih godina, prati niz zanimljivih događanja. Tu je stručna konferencija 12. Turistička mreža s okruglim stolom 'Primjena bezgotovinskih napojnica u ugostiteljstvu' i konferencijom 'Time off', ali time on za održivost i zajedništvo. Od stručnih događanja izdvajamo i konferenciju 'DAPI - dani privatnih iznajmljivača'.

Gastro scena predstavit će svoje gastro novitete  za turističku sezonu, Aspira će održati svoje cooking showove, Dražen Zeljković, ambasador za Barry Callebaut svoje radionice veganskih slastica, EKO NOMAD i Imanol Jaca iz San Sebastiana kuhat će sa chefom Asierom, a već tradicionalno održat će se i humanitarni show: 'Poznati u kuhinji' kao potpora udruzi 'Autizam 365'. Tu su i brojne prezentacije na štandu HAUSBRANDTA, partnera sajma GAST 2024 među kojima Ronnenfeldt čaja, Hausbrandt kave, Callebaut sirovine te Theresianer piva i Col Sandago prossecoa. Ukratko, posjetitelji sajma  GAST 2024 imaju priliku osjetiti  živopisnu atmosferu uz pregršt okusa i mirisa gastronomskih noviteta i trendova u opremanju objekata,  i to u pravo vrijeme i na pravom mjestu. 

Partner sajma GAST 2024. je poznata kava – Hausbrant, dok su generalni sponzori Ledo, Provider Service i Creative Design.

'Ako želite odmjeriti snagu s konkurencijom, plasirati nove proizvode, pokazati ono najbolje što imate, osvojiti novi tržišni prostor, pronaći nove partnere i učvrstiti odnose s postojećima, sajam GAST 2024 kvalitetom svojih izložaka i bogatim stručnim programom konferencija i radionica omogućava da budete dio najznačajnijeg, vodećeg gastronomskog i turističkog događaja u Hrvatskoj te ostvarite svoj puni poslovni potencijal', poručuju organizatori.

Radno vrijeme sajma je od u petak i subotu (23. i 24. veljače) od 9.30 do 19.00 sati, a u nedjelju (25. veljače) od 9.30 do 18.00 sati.

Vaša reakcija na temu