Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Ovo su žene - majke - ratnice kojima dugujemo slobodu!

FOTOGALERIJA Ovo su žene - majke - ratnice kojima dugujemo slobodu!

Osim osjećaja ponosa zbog slavne prošlosti, vas zaokuplja i pitanje budućnosti, budućnosti naše djece te budućnosti naše zemlje - rekao je Andro Krstulović Opara

U sklopu ovogodišnjeg programa tradicionalnih susreta hrvatskih braniteljica iz Domovinskog rata, gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazočio je otvaranju izložbe ratnih fotografija 'Žena - majka - ratnica' i svečanoj akademiji u Domu Hrvatske vojske na Poljudu. Pozdravljajući brojne braniteljice koje su se iz svih krajeva Hrvatske danas okupile u Splitu, gradonačelnik je izrazio zahvalnost što su čovjekoljublje i domoljublje utkale u neovisnu Hrvatsku.

- Ako je trenutak kada treba stati i zahvaliti se svima vama braniteljicama koji ste dali svoju mladost, snagu, a na žalost, brojne i vlastiti život, onda je to ovaj trenutak kada bivamo ponizni i kada ostajemo bez riječi. Tisuće žena, kćeri, majki i sestara branilo je i obranilo našu domovinu. Tu činjenicu valja stalno osvjetljavati i na nju podsjećati. O tome treba jasno i glasno govoriti, a mi, koji obnašamo javne dužnosti, obvezni smo u tome pomoći. Osim osjećaja ponosa zbog slavne prošlosti, vas zaokuplja i pitanje budućnosti, budućnosti naše djece te budućnosti naše zemlje. Upravo zbog toga, od nas na dužnostima, tražite, zahtijevajte i inzistirajte da se kao društvo pomaknemo naprijed uz daljnju afirmaciju vaše srčanosti s kojom ste branili Hrvatsku. Vaši ciljevi tada, moraju biti ostvareni sada, danas! To su vrijednosti o kojima nema spora, ni dvojbe. Čovjekoljublje i domoljublje utkale ste u našu domovinu - poručio je Krstulović Opara s govornice svečane akademije.


U ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović skup je pozdravio župan Blaženko Boban, saborski zastupnik Petar Škorić prenio je pozdrave u ime Hrvatskog sabora, a u ime Ministarstva obrane RH okupljene braniteljice pozdravio je i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, komodor Ivo Raffanelli.

Ovaj susret održava se u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, podružnica Splitsko-dalmatinske županije te pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Ministarstva branitelja, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Grada Solina. U ime organizatora okupljenima su se obratili Bruno Vukić, predsjednik UDVDR - ogranak Splitsko-dalmatinske županije te Mirjana Rakijar, predsjednica Kluba žena UDVDR - ogranak Splitsko-dalmatinske županije.

Vaša reakcija na temu