Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Policajci demonstrirali kako izgleda njihov posao, građane najviše oduševio pas

FOTOGALERIJA Policajci demonstrirali kako izgleda njihov posao, građane najviše oduševio pas

Program srednjoškolskog obrazovanja za policajce počinje 14. rujna

S ciljem animiranja što većeg broja mladih za policijskim zanimanjem i njihove prijave na natječaj koji je u tijeku, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska organizirala je danas u Dubrovniku promociju policijskog zvanja. 

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj, kojim traži 750 novih policijskih službenika. Kako bi se što više mladih upoznalo s time što sve policija radi i koju sve opremu koriste u svom radu, održana je prezentacija čiji je cilj bio zainteresirati što veći broj mladih ljudi za upis u Policijsku akademiju.

- Program srednjoškolskog obrazovanja započet će 14. rujna na Policijskoj akademiji, a za vrijeme školovanja, polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada. Polaznici koji uspješno završe program obrazovanja, primat će se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova sukladno potrebama službe, a nakon završetka vježbeničkog staža od šest mjeseci, postaju policajci te su obavezni raditi u policiji najmanje pet godina. Čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja - poručili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Na postavljenim info punktovima, građani su mogli razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici, a najviše ih je zanimala oprema i naoružanje interventne policije. Policijski demo timovi temeljne i interventne policije prikazali su okupljenima vježbe pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina. Posebna atrakcija bio je policijski pas s kojim je prikazana vježba pronalaska droge kao i postavljeni poligon gdje su svi zainteresirani mogli provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu.

Vaša reakcija na temu