FOTOGALERIJA Policajci demonstrirali kako izgleda njihov posao, građane najviše oduševio pas

FOTOGALERIJA Policajci demonstrirali kako izgleda njihov posao, građane najviše oduševio pas

Program srednjoškolskog obrazovanja za policajce počinje 14. rujna

S ciljem animiranja što većeg broja mladih za policijskim zanimanjem i njihove prijave na natječaj koji je u tijeku, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska organizirala je danas u Dubrovniku promociju policijskog zvanja. 

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj, kojim traži 750 novih policijskih službenika. Kako bi se što više mladih upoznalo s time što sve policija radi i koju sve opremu koriste u svom radu, održana je prezentacija čiji je cilj bio zainteresirati što veći broj mladih ljudi za upis u Policijsku akademiju.

- Program srednjoškolskog obrazovanja započet će 14. rujna na Policijskoj akademiji, a za vrijeme školovanja, polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada. Polaznici koji uspješno završe program obrazovanja, primat će se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova sukladno potrebama službe, a nakon završetka vježbeničkog staža od šest mjeseci, postaju policajci te su obavezni raditi u policiji najmanje pet godina. Čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja - poručili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Na postavljenim info punktovima, građani su mogli razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici, a najviše ih je zanimala oprema i naoružanje interventne policije. Policijski demo timovi temeljne i interventne policije prikazali su okupljenima vježbe pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina. Posebna atrakcija bio je policijski pas s kojim je prikazana vježba pronalaska droge kao i postavljeni poligon gdje su svi zainteresirani mogli provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(59874, "");
Pregledaj komentare
29