Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP FOTOGALERIJA: SPLITSKI DILERI JAČI OD KORONE Nabavili šest milijuna kuna droge za vrijeme pandemije

FOTOGALERIJA: SPLITSKI DILERI JAČI OD KORONE Nabavili šest milijuna kuna droge za vrijeme pandemije

PNUSKOK razbio je dilersku organizaciju iz Splita

Na prvo ispitivanje u splitski USKOK dovedeni su danas pripadnici zločinačke organizacije okupljene oko Alena Markulića Lustera. Prijavljeno je ukupno šest osoba, na teret im se stavlja nabava većih količina heroina i kokaina iz Albanije i BiH, krijumčarenje te preprodaja droge na području Hrvatske. Inkriminirano je razdoblje od 17. veljače do jučer, tj. do uhićenja. 

Poseban režim koji je nametnula pandemija korona virusa i oštre restrikcije kretanja očito nisu bile od značaja za ovu dilersku organizaciju. U rješenju o istrazi navodi se kako su nabavljali po pet kilograma heroina i kokaina od nepoznatih osoba u Albaniji i BiH. USKOK je izračunao da ukupna vrijednost nabavljenog heroina na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj iznosi najmanje dva milijuna kuna, a kokaina najmanje 3,75 milijuna kuna. 

U kući u Koprivnom u splitskom zaleđu jučer ujutro s uhićen je Luster s dvojicom pomagača. Službenici PNUSKOK-a iznenadili su ih usred posla. Pronađeno je 1,6 kilograma kokaina, 2,1 kilogram heroina te 9,4 kilograma smjese za povećanje mase droge, kao i potreban pribor za prepakiranje droge. 

USKOK je predložio određivanje istražnog zatvora za svu šestoricu. O tome će večeras odlučiti istražna sutkinja Županijskog suda u Splitu. 

Vaša reakcija na temu