Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Zajednica tehničke kulture grada Splita dovršila izradu prvih zaštitnih vizira

FOTOGALERIJA Zajednica tehničke kulture grada Splita dovršila izradu prvih zaštitnih vizira

U pet dana su napravili 60 komada

U nepunih pet dana od primitka materijala potrebnih za izradu vizira postupkom 3D printanja, djelatnici Zajednice tehničke kulture grada Splita i volonteri koji s njima surađuju, izradili su šezdeset tih prijeko potrebnih zaštitnih sredstava. 

- Viziri su sastavljeni, dezinficirani i upakirani za isporuku medicinskom osoblju s područja grada Splita. Filamente za printanje, folije i ostale materijale uporabljene pri izradi vizira, osigurala je i dostavila Hrvatska zajednica tehničke kulture, a cijeli projekt se ostvaruje uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, namijenjenu za provedbu programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi - poručuju iz Zajednice tehničke kulture.

Prvih 15 vizira će tijekom današnjeg dana biti uručeno djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, dok će ostali već gotovi viziri biti uskoro isporučeni Kliničkom bolničkom centru Split. Proizvodnja zaštitnih vizira u ZTK grada Splita se nastavlja i dalje...

Vaša reakcija na temu