Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Započelo suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo u Varošu

FOTO/VIDEO Započelo suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo u Varošu

Nije se želio izjasniti o krivnji, niti iznositi obranu

Na splitskom Županijskom sudu započelo je suđenje Filipu Zavadlavu, optuženom za trostruko ubojstvo u siječnju ove godine u Varošu.

Na pitanje sutkinje Višnje Strinić osjeća li se krivim za trostruko ubojstvo, optuženi Filip Zavadlav (25) nije se htio izjasniti. Za sada neće iznositi svoju obranu, iako to može učiniti bilo kada tijekom sudskog procesa.

Zavadlava terete za ubojstvo Marina BobanaJurice Torlaka i Marina Ožića Paića. Ubio ih je hicima iz automatske puške. 

Tužitelj Žarko Štrbac smatra da se radilo o ubojstvu iz bezobzirne osvete prema osobama iz narkomanskog miljea koje su terorizirale Filipa i njegovu obitelj. 

Prijeti mu do 50 godina zatvora.

'Čovjeku je sin ubijen i to je nenadoknadiv gubitak i treba izraziti sućut. Po meni je dao jedan spontani, iskren iskaz. Ja nisam imao nikakvih pitanja. Bitne stvari za obranu je sam izjavio, a zaključke vam neću donositi jer bi ispala sugestija', kazao je Zavadlavom odvjetnik Branko Šerić nakon svjedočenja oca ubijenog Marina Ožića Paića, Vlade i Marijane Knežević, majke ubijenog Marina Bobana. Jako je zadovoljan početkom suđenja. Ocijenio ga je korektnim.


Vlado Ožić Paić kaže da je njegov sin ubijen greškom. 'Upucan je s leđa i ostavljen da umre u lokvi krvi, dok je ubojica otišao otuširati se i na piće. Trebao je biti ubijen Jerko Malvasija, on je imao jedno vrijeme svog života plavi Burgman motor, a kojeg je te kritične prigode vozio moj sin', pojasnio je. 

Marijana Knežević je rekla kako je o ubojstvu svog sina saznala iz medija jer je bila u to vrijeme u Beogradu, a drugu dvojicu ubijenih, kako kaže, nije osobno poznavala. Čula je za Torlaka iz priča svog sina Marina. Znala je i za Filipovog brata Stanislava, jer joj je sin pokazao zajedničke fotografije koje su nastale 2018. u Jelsi na otoku Hvaru. Ali, istaknula je, ne zna ništa o nikome od ubijenih.


Iz sigurnosnih razloga Zavadlav ni dana nije proveo u splitskom zatvoru na Bilicama. Nakon što je jedno vrijeme proveo u zatvorskoj bolnici u Zagrebu prebačen je u Gospić. Ovo je snimka na kojoj se zorno vidi jako policijsko osiguranje pod kojim je optuženi trostruki ubojica danas dopraćen na suđenje ali i ispraćen natrag u pritvor. 

Suđenje se nastavlja sutra.

Vaša reakcija na temu