Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Završio Festival izvrsnosti, više od 500 učenika iz Splitsko-dalmatinske županije predstavilo je 86 projekata

FOTOGALERIJA Završio Festival izvrsnosti, više od 500 učenika iz Splitsko-dalmatinske županije predstavilo je 86 projekata

Održao se od 22. dop 24. travnja u Solinu i Splitu

Treći Festival izvrsnosti u organizaciji Centra izvrsnosti SDŽ, održao se od 22. do 24. travnja na lokacijama Osnovne škole kraljice Jelene u Solinu i Muzeju arheoloških spomenika u Splitu. Na Festivalu je sudjelovalo više od 500 učenika iz Splitsko-dalmatinske županije, koji su predstavili čak 86 projekata u sklopu programa Čuvari baštine, Dalmatinski suvenir, RoboStart, RAST, Mother Earth i CIMAJ.

- Čestitam svim sudionicima Festivala izvrsnosti koji su u svoje projekte utkali dio sebe, svoj entuzijazam i kreativnost te pristali biti dio ovog događaja. Svaka večer Festivala bila je posebna na svoj način, svaka je donijela jedinstvenu priču iz perspektive učenika te je u sudionicima probudila emocije i učinila nas sve ponosnima. Hvala svima koji su dali dio sebe na ovom Festivalu, a veliko hvala i domaćinima, Osnovnoj školi kraljice Jelene u Solinu i Muzeju arheoloških spomenika u Splitu na gostoprimstvu - kazala je Zorana Bašić-Plazibat.

Od svih predstavljenih projekata Stručno povjerenstvo imao je nimalo lagan zadatak u odabiru najboljih.

Prvo mjesto osnovnih škola u programu Čuvari baštine osvojili su učenici OŠ Ivana Lovrića Sinj za projekt 'Putevima naših branitelja', a drugo mjesto pripalo je učenicima OŠ Josipa Vergilija Perića Imotski za projekt 'Misto di svako priču pričat zna'. Treće mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojili su učenici OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Lovreć s projektom 'U zovnici cili svit'.

U kategoriji srednjih škola u sklopu programa Čuvari baštine, prvo mjesto pripalo je učenicima Obrtno-tehničke škole s projektom 'Hajduk živi vječno'. Drugo mjesto osvojili su učenici Srednje škole Petra Šegedina Korčula za projekt 'Zapisano u kamenu', a treće mjesto osvojili su učenici Srednje škole Braća Radić Kaštel Štafilić Nehaj za projekt - 'Zamisli… Miljenko i Dobrila'.

Ukupni pobjednik, odnosno najbolji projekt programa Čuvari baštine za osnovne i srednje škole je Osnovna škola Ivana Lovrića Sinj kojima je na čuvanje do sljedeće godine pripala statua Čuvara baštine.

Finalna večer bila je rezervirana za program CIMAJ, a nagrada za najbolji Završni rad pripala je učenicima Osnovne škole Bol iz Bola na Braču. Nagradu za Najbolji projekt osvojili su učenici V. gimnazije Vladimir Nazor u Splitu, a Nagradu publike osvojili su učenici Osnovne škole Majstora Radovana Trogir.

Detalje sva tri dana festivala mogu se pronaći na web stranici Centra izvrsnosti SDŽ.

Festival izvrsnosti je financiran kroz projekt 'Jadranski regionalni znanstveni centar za razvoj vještina u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva'.

Vaša reakcija na temu