Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO: DRAMA U KAŠTELIMA 'Gale je sve iscenirao da se domogne našeg novca i vrijednosti'

FOTO/VIDEO: DRAMA U KAŠTELIMA 'Gale je sve iscenirao da se domogne našeg novca i vrijednosti'

'Ostali smo bez 270 tisuća eura dragocjenosti i 68 tisuća eura gotovine', kaže Nikolina Pišek

'Uništavali kuću? Evo, tu su video snimci pa možete vidjeti kako izgleda devastirani interijer vile. Tako valjda Rok Gale želi opravdati razbojničku krađu kojom smo oštećeni za 270 eura tisuća eura gotovine i dragocjenosti koje su nam odnijeli iz vile. Držim da je Gale sve iscenirao kako bi se domogao vrijednih stvari i gotovine, a sumnjamo da je i agencija bila u sve to upletena. Ženu koja nam je trebala biti na raspolaganju 24 sata dnevno nije se nijednom javila, a i vlasnika agencije bi teškom mukom dobili. Gale je bio jako dobro upoznat što imamo kod sebe jer je svaki dan dolazio u vilu, što je krajnje neuobičajeno i nije primjereno pa smo se žalili vlasniku agencije koji nam je rekao da je on malo specifičan iznajmljivač i da su ga smirili, ma što to značilo. Usto, interijer i eksterijer pokriveni su video nadzorom. Tri dana prije no što su nam zapriječili ulazak u vilu, a to je bilo svega 30 sati prije našeg 'check-outa', Vidoje je ukucao krivu šifru u sef koji se zablokirao pa je Galo otključao sef i vidio što je sve u njemu', priča nam voditeljica Nikolina Pišek

Sa suprugom, srbijanskim poduzetnikom Vidojem Ristovićem, djecom i prijateljicom zakupili su za 20 tisuća eura vilu u Kaštelima 14 dana. Predzadnje večeri pred vilom su ih dočekali zaštitari i zabranili im ulazak. Naknadno su dozvolili Nikolininoj prijateljici i kćeri da uđu u vilu i pokupe stvari, ali novac i dragocjenosti, skupe satove i nakit nisu pronašli. Pišek je pozvala policiju, međutim, od njih nije bilo velike pomoći. 

'Vidjela sam da se znaju sa zaštitarima, od njih nismo dobili nikakvu zaštitu. Rekli su da ne mogu zadirati u privatno vlasništvo. Podnijela sam predstavku na njihovo postupanje', kaže Pišek. 

Dok policija još nije došla, Ristović je zaobišao zaštitare i došao do vile. Vrata su bila poluotvorena, bio je mrak, a onda je dobio udarac. 

'Napali su ga Roko Gale i njegova supruga i pri tome su izrekli čitav niz šovinističko-nacionalističkih prijetnji. Rekao im je da će izaći vani. Ispratila su ga dva policajca', priča Pišek. 

Kćer joj se u svoj toj drami onesvijestila, a Pišek tvrdi da su Gale i zaštitari zabranili Hitnoj pomoći da joj ukaže pomoć u vili, nego su je iznijeli do kola i prebacili u bolnicu. Drama pred vilom potrajala je pet sati, od ponoći do ranog jutra, no pravo iznenađenje Ristović je doživio idućeg dana kada je došao u policiju prijaviti razbojničku krađu i nestanak novca i dragocjenosti. 

'Gale ga je već bio prijavio za prijetnju. Tvrdi da mu je rekao da će mu otrgnuti glavu i srušiti kuću. Nakon toga su ga zadržali i idući dan priveli na ispitivanje u Državno odvjetništvo. Pušten je nakon ispitivanja', kaže Pišek. 

Od agencije preko koje su iznajmili vilu zatražila je refundaciju troškova. 

'I oni su naveli da smo počinili nekakvu štetu, što smo sve demantirali jer je to potpuno neosnovano. Ništa od toga nije istina. Ovo je bila organizirana zločinačka aktivnost s njihove strane. Prekršili su i zakonske odredbe o privatnosti jer smo konstantno bili snimani i unutra i van objekta. Sve smo to doživjeli u vili koja se reklamira kao potpuna relaksacija.Bio je to pravi adrenalinski odmor', kaže Pišek. 

Odvjetnik Vinko Ljubičić preuzeo je zastupanje Vidoja Ristovića. S njim je bio na ispitivanju u Državnom odvjetništvu. Zgrožen je slučajem i o svemu će izvijestiti Ravnateljstvo policije te urede predsjednika i premijera. 

'Način na koji je postupao vlasnik objekta zaslužuje svaku ljudsku osudu. Moji klijenti nisu dobili nikakvu zaštitu nadležnih tijela, policija ništa nije napravila da ih zaštiti. To je nevjerojatno', kaže Ljubičić.Vaša reakcija na temu