Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO: U SPLITU PROSVJED PROTIV MJERA 'Odmah proglasite kraj lažne epidemije i djelovanje stožera'

FOTO/VIDEO: U SPLITU PROSVJED PROTIV MJERA 'Odmah proglasite kraj lažne epidemije i djelovanje stožera'

Građane je podržao i predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić

U Splitu je počeo prosvjed protiv korona mjera u organizaciji neformalne skupine građane koji su se prozvali 'Krik za slobodu'. 

Na vrhu Marmontove okupili su se prosvjednici i, za sada, slušaju domoljubne pjesme. 

Glavne poruka su da se zaustavi obavezno cijepljenje, maske, testiranja... Oni ne vjeruju da je koronavirus opasan. Neki uopće ne vjeruju da postoji.

- Cilj nam je jedan masovni prosvjed u Zagrebu u 11 mjesec. prosvjedujemo protiv nebuloznih mjera koje nemaju smisla kao što su kovid putovnice, cijepljenje djece, maske, propusnice. To smatramo besmislenim za jedan virus koji na svjetskoj razini ima smrtnost od 0,01 posto, kazao je jedan od organizatora Jakša Bašura.

- Moramo se organizirati i krenuti prosvjed po prosvjed. Taj put može biti dugotrajan ili kratkotrajan, a to ovisi o nama građanima. Znam da je ljudima dosadilo ići jedan po jedan prosvjed. Puno puta sam čuo mišljenje ima li uopće smisla ljudima govoriti istinu. Pa, pazite puno puta ona istina koja ode u eter ima nekakve šanse. Došli smo u poziciju u kojoj se svašta servira, poručuju prosvjednici.

Spominjai su i 5G mrežu.

Skupu se obratila i liječnica dr. Nada Jurinčić:

- Iz slobodarskog Splita udarne Četvrte danas Vladi RH, posebno premijeru Plenkoviću, pred poviješću i zakonom najodgovornijom osobom za dovođenje hrvatskog naroda i njegove države u stanje najdublje ugroze, zdravlja, života i opstanka, upućujem sljedeći poziv: 'Postupite prema pravomoćnim presudama europskih sudova o PCR testovima, pravilima medicinske struke o postavljanju dijagnoze bolesti i uzroku smrti,  znanstvenim spoznajama medicinske struke o ugrozi javnog zdravlja koju ste prouzročili u proteklih godinu i pol dana ničim opravdanim mjerama i lažnim cjepivima. Temeljem navedenog pozivam vas da istog trenutka proglasite kraj dokazano lažirane epidemije, a s tim i djelovanje protuustavnog tijela nazvanog Stožer nacionalne sigurnosti i svih mjera kojima su navodno suzbijali lažnu epidemiju nikad dokazane nove zarazne bolesti. Pozivam vas da istog trenutka obustavite takozvano procjepljivanje naroda pripravkom kojeg zovete korona cjepivo.

Ono što hrvatski i drugi narodi moraju znati i shvatiti je da ovo što se događa nije sukob dva medicinska mišljenja, jer da je tako sjeli bi smo kao struka za stol i ukrstili koplja temeljem znanstvenih i materijalnih dokaza. Ovo je sukob medicinske znanosti i etike utemeljene na dokazima i istini s lažiranom kvaziznanošću utemeljenoj na zlouporabi laboratorijske medicine, neviđenoj propagandi zavođenja straha među populacijom i  pojavom političara, samozvanih doktora, koji su komesari u ovome što u naravi nije ništa drugo nego specijalni rat protiv naroda i država, protiv čovječanstva, rat u kojem ima na tisuće ubijenih i ozlijeđenih, a dobro skrivenih i prikrivenih, poručila je.

Prosvjed je podržao i donedavni član Domovinskog pokreta, novoizabrani predsjednik splitsko-dalmatinske Županijske skupštine, Mate Šimundić.

Došao je, kaže, podržati slobodu. 

Ne slaže se s mjerama koje su na snazi. 

Sigurno ne bih donio ovakve mjere, nego puno liberalnije, poručio je Šimunndić.




Vaša reakcija na temu