Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Veliki požar na Duilovu

FOTO/VIDEO Veliki požar na Duilovu

Vatra je zaustavljena kraj kuća

17.20 sati - Požar na Duilovu lokaliziran je u 17.20 sati.

- Uspjeli smo spriječiti da požar ne dođe do prvih kuća - kazao nam je zapovjednik smjene JVP-a Split, Zvonko Pućo.

Prema njegovim riječima gorjela je borova šuma, makija i velike količine smeća koje se godinama nakupljaju. Opožarene su dvije parcele, jedna površine 600 puta 300 metara, a druga od oko 100 kvadrata ispred Hotela Zagreb.

U intervenciji je sudjelovalo 30 vatrogasaca iz Splita, Solina, Podstrane i Žrnovnice s 11 vozila.

- U tijeku je sanacija. S obzirom na stanje, očekujemo da će potrajati - rekao nam je Pućo.

Fotogalerija: Požar na Duilovu | foto: Veljko Martinović

Ranije objavljeno

Oko 16 sati na Duilovu je planuo veliki požar otvorenog prostora koji se zbog vjetra ubrzano širi. Gori borovina, makija i smeće uz šetnicu prema Žnjanu.

- Taman smo primili dojavu i uputili se na teren - poručili su nam splitski vatrogasci koji još uvijek ne raspolažu informacijama s terena.

Na terenu je trenutno pet vatrogasnih vozila s 13 vatrogasaca iz DVD-a Žrnovnica, DVD-a Podstrana, JVP Grada Splita, a u pomoć dolaze i pripadnici DVD Podstrana. 


Kako doznajemo, u ovom trenutku ljudi i objekti nisu ugroženi iako se vatra približila Hotelu Zagreb.

Vaša reakcija na temu