Fra Veselko Grubišić splitskom gradonačelniku pokazao originalni primjerak Judite star gotovo 500 godina

Fra Veselko Grubišić splitskom gradonačelniku pokazao originalni primjerak Judite star gotovo 500 godina

Andro Krstulović Opara posjetio je knjižnicu u sklopu Franjevačkog samostana Male Braće koja po najnovijim istraživanjima čuva prijepise rukopisa Marka Marulića

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u sklopu radnog posjeta Dubrovniku susreo se s biskupom Matom Uzinićem u Biskupskoj palači. Nakon razgovora, gradonačelnik je zajedno s biskupom i njegovim suradnicima te ravnateljicom Muzeja grada Splita Brankom Brekalo razgledao novi stalni postav Biskupskoga dvora, umjetnička djela iz kolekcije dubrovačkih biskupa. Izložba je otvorena uoči blagdana Velike Gospe.

Gradonačelnik Krstulović Opara i ravnateljica Brekalo posjetili su i knjižnicu u sklopu Franjevačkog samostana Male Braće koja po najnovijim istraživanjima čuva prijepise rukopisa Marka Marulića. Riječ je o životopisima dvaju splitskih nebeskih zaštitnika, Dujma i Staša, koje je Marulić sastavio u 15. stoljeću na hrvatskom jeziku. Domaćin splitskoj delegaciji bio je gvardijan ovog samostana, fra Veselko Grubišić, koji im je pokazao i originalni primjerak Judite star gotovo 500 godina.

Podsjetimo, gradonačelnik se u Dubrovniku sastao i sa zamjenicom dubrovačkog gradonačelnika Orlandom Tokić i ravnateljicom Muzeja Domovinskog rata Varinom Juricom Turk, a s ravnateljicom Zavoda za obnovu Dubrovnika Mihaelom Skurić i Brunom Diklićem iz Ministarstva kulture razgovarao je o izradi Plana upravljanja zaštićenom povijesnom jezgrom Splita i Dioklecijanovim podrumima u koju Grad Split uskoro kreće.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51180, "");
Pregledaj komentare