Francuska poslala još jedan brod u potragu za kapetanom Dinom Miškićem i pomorcima

Francuska poslala još jedan brod u potragu za kapetanom Dinom Miškićem i pomorcima

Tijekom jučerašnje potrage je uočen objekt koji bi po dimenzijama mogao odgovarati splavi

Tijekom jučerašnje potrage u Atlantiku za nestalim hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem uočen je objekt koji dimenzijama odgovara splavi, a nakon te informacije, svi brodovi koji sudjeluju u potrazi odmah su promijenili kurs i krenuli prema objektu. 

- Francuska je noćas poslala još jedan brod obalne straže, rekao je rano jutros za N1 Vladimir Svalina, pomoćnik glavnog tajnika Sindikata pomoraca.

Potraga za njima još uvijek traje te se očekuju nove informacije od Bourbona Offshorea. O cijeloj akciji jučer se oglasilo Ministarstvo vanjskih poslova koje je otkrilo da se Europska agencija za pomorsku sigurnost (EMSA) na zahtjev hrvatske vlade uključila u potragu te da je uz pomoć satelitskih snimaka uočila objekt koji bi po dimenzijama mogao odgovarati jednoj od splavi za kojima se traga. 

Jučer je održan i sastanak diplomata Hrvatske, Ukrajine i Francuske, a veleposlanici su zatražili da se potraga za nestalim članovima posade broda Bourbon Rhode intenzivira.

Obitelj i prijatelji kapetana Miškića otvorili su i crowdfund kampanju za financiranje potrage te su skupili 51.822 eura. Kapetanova supruga pisala je francuskoj vladi, a o potrazi je u EU parlamentu govorila i Ruža Tomašić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52497, "");
Pregledaj komentare