Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FRANKOVIĆ PONOSAN Kontinuirano raste broj obitelji s troje i više djece

FRANKOVIĆ PONOSAN Kontinuirano raste broj obitelji s troje i više djece

U 2022. Grad Dubrovnik isplatit će im više od 3 milijuna kuna

Za demografsku mjeru 'Stalna godišnja naknada za treće i svako daljnje novorođeno dijete', Grad Dubrovnik je od 2019. godine isplatio ukupno 2.227.200,00 kuna za 238 korisnika. Broj korisnika ove naknade, kojoj je svrha djelomično olakšati financijsku situaciju višečlanim obiteljima, u kontinuiranom je porastu, izvijestio je gradonačelnik Mato Franković.

Naime, u 2021. godini zabilježen je porast od 84 nova korisnika, dok je 2020. bilo bilo ukupno 154 korisnika, 82 više u odnosu na 2019. godinu kada su ovu mjeru koristila 72 korisnika.

Potpora roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete u  ukupnom iznosu od 33.600,00 kuna isplaćuje se u jednakim godišnjim obrocima do navršene sedme godine djetetova života. Ova mjera uvedena je kroz novu Odluku o ostvarivanju prava na dar za novorođeno dijete u Gradu Dubrovniku, a primjenjuje se na svu djecu rođenu ili posvojenu od 1. siječnja 2019. godine, istaknuo je gradonačelnik. 

Podsjetio je, Grad Dubrovnik je 2019. za tisuću kuna povećao iznose jednokratnih potpora za novorođeno dijete te one od tada iznose 2500 kuna za prvo novorođeno dijete u obitelji, 3500 kuna za drugo i 5000 kuna za treće. Za svako daljnje novorođeno dijete u obitelji iznos se uvećava za 2500 kuna.

U Proračunu za 2022. ukupno planirani iznos za 'Dar za novorođeno dijete' iznosi 3,1 milijuna kuna, sukladno Mjerama socijalnog programa, a dio iste stavke je i naknada za treće i svako daljnje novorođeno dijete.


Vaša reakcija na temu