Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash FUCHS: Škole nisu žarišta, nema potrebe za nastavom na daljinu

FUCHS: Škole nisu žarišta, nema potrebe za nastavom na daljinu

U samoizolaciji je 10 i pol tisuća djece, pozitivno ih je tisuću te 200 zaposlenika u školskim ustanovama

U samoizolaciji je trenutačno 26.730 osoba, među kojima 10 i pol tisuća djece. Pozitivno je malo više od tisuću djece te 200 zaposlenih u školama. 

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs kaže kako škole nisu žarišta i nema potrebe za nastavom na daljinu. 

'Ne vidim smisao u tome da se zatvaraju škole, dok je sve ostalo otvoreno, a škole pritom nisu ni žarišta', rekao je Fuchs te ostaje pri tome da je škola ipak sigurnije mjesto nego da se djeca nalaze izvan škole. 

Kaže da ako pošaljemo djecu kući, ona nisu u samoizolaciji i imaju slobodu kretanja. 

'Oni će se posjećivati i družiti. I to je argument zašto proglašavanje zatvaranje škola na 2 tjedna, a da se ne zatvori sve, ne govori u prilog tome da se to treba napraviti. Dakle, donese li Nacionalni stožer odluku o lockdownu- tada škole prelaze na model C ili nastavu na daljinu. Do tada - pratimo i zbrajamo', zaključio je Fuchs za HRT

Vaša reakcija na temu