Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GAIA VIDOVIĆ: Ivošević me pokušao diskreditirati, ali druga kontrola bolovanja potvrđuje da ne mogu raditi iz opravdanih razloga
Kultura Piše: Dalmatinski portal

GAIA VIDOVIĆ: Ivošević me pokušao diskreditirati, ali druga kontrola bolovanja potvrđuje da ne mogu raditi iz opravdanih razloga

'Dogradonačelnik pruža aktivnu zaštitu intendantu Vicku Bilandžiću'

Gaia Vidović, poslovna ravnateljica HNK Split koju je dogradonačelnik Bojan Ivošević optužio da putuje po svijetu dok se nalazi na višemjesečnom bolovanju, kaže kako je prošli tjedan po drugi put obavila kontrolu bolovanja te kako su liječnici utvrdili da bolovanje koristi iz medicinski opravdanih razloga, uz sve potrebne liječničke nalaze i potvrde te u skladu s propisima. Dalmatinskom portalu je na uvid dala nalaz i mišljenje o produljenju bolovanja.

'Dakle, liječnici su potvrdili sve suprotno od tvrdnji Bojana Ivoševića. S obzirom na navedeno, više nema nikakvih dvojbi - političar Bojan Ivošević pruža aktivnu zaštitu intendantu Vicku Bilandžiću, protiv kojeg je podignuta kaznena prijava zbog nezakonitog trošenja 60.000 eura proračunskog novca. Ivošević također odbija reagirati na nepravilnosti vezane uz državne stanove dane na korištenje HNK Split.

Dogradonačelnik koji brani kriminal je pokušao diskreditirati mene s namjerom da me, koja sam medijski progovorila i svjedočila o nezakonitostima u HNK, predstavi kao osobu koja krši propise. Tako pokušava skrenuti pozornost s kaznene prijave i nepravilnosti s državnim stanovima', poručuje ona te dodaje kako je metoda bila: 'lažima ću te oblatiti, a ti se sama operi'.

'Nalaz provedenog nadzora Ministarstva kulture i medija, koji je stigao s velikim zakašnjenjem i koji ministrica ublažava, ukazuje na niz nezakonitosti u HNK Split, koje tzv. borac za transparentnost Ivošević relativizira kao birokratske sitnice. Kada se uklone manipulacije dogradonačelnika, jasno je da koristi najprljavije političke trikove kako bi zaštitio vlastiti interes i utvrđene nepravilnosti u HNK Split, kojim upravlja iz sjene', ističe ona te naglašava kako će pokrenuti pravne mjere protiv Bojana Ivoševića pred nadležnim institucijama. 

'Dogradonačelnik već dvije godine ima potvrđenu optužnicu za prijetnju službenoj osobi, a u nemoći da mi začepi usta čini još gore stvari. Pitam se gdje su institucije Republike Hrvatske koje trebaju zaustaviti Ivoševićevo političko nasilje prema ljudima koji nemaju političko zaleđe? Zašto ga štite ignoriranjem i ublažavanjem prijava? Svjesna sam da bi me dogradonačelnik najradije izolirao i ušutkao, ali bez obzira na moje zdravstveno stanje, tek sada to neće moći', zaključuje ona.

Vaša reakcija na temu