Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gjurković: Pauletić je medijski zanimljiv kao lokalni celebrity, ali bi dobar dio mandata trebao učiti kako se upravlja gradom

Gjurković: Pauletić je medijski zanimljiv kao lokalni celebrity, ali bi dobar dio mandata trebao učiti kako se upravlja gradom

Ono što sigurno znam da ovaj grad bira po svom guštu, bilo to pravo ili krivo

Gradski vijećnik HNS-a Srđan Gjurković nam je komentirao gradonačelničku kandidaturu Roberta Pauletića.

- Već duže vrijeme je vidljiva ambicija gospodina Pauletića, a sigurno je anketa koja je 'procurila' u javnost prema kojoj ima potporu više od 10% građana osnažila njegovu pregovaračku poziciju s Mostom koji ga je i u prošlom sazivu Vlade gurnuo u izvršnu vlast. Što više kandidata, veća je mogućnost da demokracija iznjedri najbolje rješenje.

Koje su njegove prednosti i mane u odnosu na druge kandidate i kandidatkinje?

- Sigurno da je medijski zanimljiv te je proteklih godina često privlačio pažnju kao nekakav lokalni celebrity. Sklon je ekscesnim izjavama i humoru koji je baziran na uvredama. Istina, nije klasični političar, ali nema baš puno veze ni iskustava vezanih uz posao za koji se kandidira, tako da mu je to istovremeno prednost i mana. Kaže da je to što je puno putovao i puno toga vidio njegova prednost, no od lijepe ideje do realizacije je mukotrpan posao, a vjerujem da bi se dobar dio mandata učio kako upravljati gradom jednako kao što je slučaj bio s Vladom koje je bio dio. Još ako bi se pri tom sa svima svađao…

Kome će uzeti najviše glasova?


- Most je blizu desnom biračkom tijelu, koaliraju s HDZ-om u prošloj i ovoj Vladi. Pauletić sam kaže kako mu je HDZ simpatičan, a retorikom i komentarima po društvenim mrežama se svrstava poprilično desno tako da će uz Krstulovića Oparu i Keruma i vjerojatno još nekog kandidata tu biti poprilična gužva. Žao mi je što na komunalnim izborima i dalje dominiraju ideološke rasprave.

Odgovara li on dosadašnjim Mostovim biračima?


- Mostovi birači su bili dosta heterogeno tijelo, koje se tek na prethodnim izborima počelo profilirati. Pitanje je koliko uopće poznaju Pauletića. On je u ovom trenutku izbor Bože Petrova za grad Split. Što će pokazati kampanja i kako će na koncu Splićani ocijeniti to što vide, ostavimo za izbore. Ono što sigurno znam da ovaj grad bira po svom guštu, bilo to pravo ili krivo.

Koliko će mu kratka funkcija zamjenika ministra turizma pomoći u utrci za gradonačelnika? Hoće li na rezultat utjecati njegov rad u Slobodnom tjedniku početkom devedesetih?

- Nije ostvario nikakve značajnije rezultate kao zamjenik ministra, no objektivno u tako kratkom vremenu nije ni mogao. Istina je da ga je ta funkcija uvela u politiku i stavila u poziciju potencijalnog kandidata za gradonačelnika.

Ne znam kako će građani gledati na njegov radu u Slobodnom tjedniku. Znam kako ja gledam. Važno je da svi koji se kandidiraju budu spremni transparentno govoriti o svojim poslovnim i privatnim odlukama, uspjesima i neuspjesima iz prošlosti. Građani će nakon toga odabrati, ali bitno je da imaju stvarnu sliku.

Vaša reakcija na temu