Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Glazbeno-scenski spektakl 'Bitka za Vukovar - kako smo branili i grad i Hrvatsku' u petak u Žrnovnici

Glazbeno-scenski spektakl 'Bitka za Vukovar - kako smo branili i grad i Hrvatsku' u petak u Žrnovnici

Pred Žrnovčane će stati vukovarski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš Kutina

U osnovnoj školi Žrnovnica ovog petka, 6. prosinca, s početkom u 19 sati za učenike i sve zainteresirane bit će prikazan glazbeno-scenski spektakl 'Bitka za Vukovar - kako smo branili i grad i Hrvatsku'.

Pred Žrnovčane će stati vukovarski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš Kutina. Cijeli događaj će uveličati Limena glazba Stjepan Radić iz Žrnovnice, kao i učenici OŠ Žrnovnica.

Za vrijeme uprizorenja 'Bitke za Vukovar' vukovarski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš pričaju priču o gradu Vukovaru prije rata, o obrani grada Vukovara i o Vukovaru kakav je danas.

Autori će tijekom projekcije tri filma sve prisutne voditi kroz bitku za Vukovar, ispričati kako su bez oružja došli u grad Vukovar, kako su ratovali i kako je izgledao jedan ratni dan na najkrvavijoj liniji obrane Vukovara - Sajmištu. Opisat će također kako su uništili prvi tenk u Vukovaru. Opisat će kako je samo 1803 hrvatska branitelja uspjelo punih 88 dana braniti Vukovar kojega je napadala neprijateljska sila od 60 do 80 tisuća vojnika sa svom tehnikom i naoružanjem.

Uprizorenje 'Bitke za Vukovar' do sada je izvedeno u 176 gradova u Hrvatskoj i svijetu, a pogledalo ga je više od osamdeset tisuća gledatelja.

Ulaz za sve posjetitelje je slobodan. Organizator događaja je Mjesni odbor Žrnovnica, a suorganizatori OŠ Žrnovnica i Nikola Lolić.

Vaša reakcija na temu