Gojko Čepo upozorio na što posebno treba pripaziti u projektu Kopilice i Istočne obale

Gojko Čepo upozorio na što posebno treba pripaziti u projektu Kopilice i Istočne obale

Započeli su pregovori koalicije o izmjenama GUP-a, a u ponedjeljak se predstavlja Masterplan revitalizacije Istočne obale i Kopilice. Izradili su ga Austrijanci koji o tom prostoru znaju jako malo i pretpostavljam da su se 'konzultirali s nekim domaćim'

Splitski SDP-ovac Gojko Čepo osvrnuo se na jučerašnju raspravu u DAS-u o privremenom kolodvoru u Kopilici rekavši da je sadržajno samo ponovljeno već poznato od prije. Diletantski, ad hoc, nelegalno, štetno, bahato, privremeno, skupo, neizvjesno, otužno... Projekt koji je trebao koštati 4 milijuna kuna, koštat će preko 20 milijuna i na tu temu je sve već rečeno, naveo je Čepo, a ovdje prenosimo i ostatak njegove Facebook objave...

- Tek jedna stvar je nova i jučer izgovorena prvi put. Predsjednik DAS-a Dragan Žuvela skinuo je rukavice i zamjeniku gradonačelnika Veli rekao da laže u vezi usklađenosti privremenog kolodvora s Masterplanom! Potvrdio je da mu je James Mathews, glavni koordinator izrade Masterplana, rekao da planirani privremeni kolodvor nije u skladu s Masterplanom. Vela je konstatirao da glavni koordinator to ne treba ni znati. Žuvela je, bez da je većina prisutnih uopće primijetila, iz velike udaljenosti pogodio u rašlje. Golman je ostao na krivoj nozi, a stoperi nisu ni došli na utakmicu.

I tu dolazimo do suštine. Grad, strategija razvoja, izmjene GUP-a, projekti, Masterplan... Po mom mišljenju, sve to postalo je žrtvom unutarnjih previranja u Banovini. Dopuštam mogućnost da sam u krivu al' ja stvari vidim ovako.

Na jednoj su strani Opara i njegov savjetnik za projekte, Budiša, na drugoj strani je zamjenik Vela i njegov politički pokrovitelj Škorić. Budiša je zadužen za Masterplan, a Vela za privremeni kolodvor. Međusobno gotovo pa ne komuniciraju, osim kad moraju. Za izmjene GUP-a i prostor Kopilice su jako zainteresirani svi.

A ulog je puno veći nego što se na prvu čini. Što se valja iza brda?!

Započeli su pregovori koalicije o izmjenama GUP-a, a u ponedjeljak se predstavlja Masterplan revitalizacije Istočne obale i Kopilice. Izradili su ga Austrijanci koji o tom prostoru znaju jako malo i pretpostavljam da su se 'konzultirali s nekim domaćim'.

Nadam se da su Austrijanci iz IC Consulenten bili oprezniji od domaćih izrađivača prostornih planova koji su u prošlosti znali biti neoprezni. Ostavljali bi u radnoj sobi otvorene nacrte planova, pa bi im dok ne paze ušla djeca i igrala se s bojicama.

Iz Grada najavljuju kako će 'Masterplan studija biti podloga za nužnu promjenu planske dokumentacije te razvoj grada u narednih 50 i više godina'. Dakle, kako bi trebao izgledati grad, a posebno Istočna obala i Kopilica u narednih 50 godina, doznat ćemo u ponedjeljak.

Mene neće iznenaditi ako se u Kopilici, pa čak i na Istočnoj obali, pojave nove namjene prostora koje više neće biti samo ljubičaste boje. Vjerujem da bi se iznenada mogle pojaviti neke 'teške boje' koje ne očekujemo na tom prostoru.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(42779, "");
Pregledaj komentare