Foto: Milan Šabić Goran Kotur: Nisam više siguran tko je gradonačelnik, rješenje je da se raspišu izbori i vladajući preslože u oporbu

Goran Kotur: Nisam više siguran tko je gradonačelnik, rješenje je da se raspišu izbori i vladajući preslože u oporbu

Nešto što nije posloženo, ne može se ni presložiti - rekao je predsjednik SDP-a Split

Iako je gradonačelnik Andro Krstulović Opara jasno demantirao vijest da razmišlja ostavci, to je danas u Splitu glavna politička priča. Pitali smo stoga predstavnike splitskih stranaka za komentar. Evo što je rekao Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split i gradski vijećnik.

Mislite li da ima osnove priča o ostavci gradonačelnika Splita?

- Nisam više siguran tko je gradonačelnik, Andro Krstulović Opara ili Petar Škorić. Najbolje bi rješenje bila kolektivna ostavka. Barem bismo tada znali tko ne vlada Gradom kad sada ne znamo tko zapravo vlada. Jedino što znamo je da nam vladajući pričaju bajke. 

Treba li gradskoj vlasti određeno preslagivanje s obzirom na odnose na relaciji Krstulović Opara - Kerum - Škorić?

- Nešto što nije posloženo, ne može se ni presložiti, poput odnosa u navedenom trokutu i funkcioniranja gradske vlasti. Umjesto planskog razvoja imamo stihiju i privremena rješenja, i to šlampavo izvedena. Rješenje je da se raspišu izbori i vladajući preslože u oporbu.

Tko je kriv za svojevrsnu krizu?

- Što ne valja od početka, s vremenom se ne popravlja. Vladajućima ovo nije kriza već dio uobičajenog cjenkanja u trgovini u kojoj od početka sudjeluju. U upravljanju Gradom od početka imamo krizu. 

Kako bi se Jelena Hrgović snašla na funkciji gradonačelnice?

- Jednako kao i gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Imali bi dobru PR priču bez pokrića.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41471, "");
Pregledaj komentare