Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Goran Kotur: Ovakva blamaža se ne smije ponoviti!

Goran Kotur: Ovakva blamaža se ne smije ponoviti!

Smatra da je Bernardić najodgovorniji

Predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur osvrnuo se na rezultate parlamentarnih izbora i debakl socijaldemokrata.

Kotur je bio 11. na listi u 10. izbornoj jedinici, treći po broju preferencijalnih glasova u Splitu, ispred su bili uvjerljivi Arsen Bauk kao nositelj s preko 6 tisuća glasova, Branko Grčić na trećem mjestu je dobio 1761. Kotur je imao 1061. U Sabor, inače, uz Bauka i Grčića ulazi Katica Glamuzina, kao druga na listi sa svega 185 preferencijalnih glasova.

- Hvala svima koji su izašli na izbore usprkos epidemiji, i pogotovo onima koji su dali glas SDP-u i partnerima. HDZ-u čestitam na pobjedi i u Hrvatskoj i u Splitu - rekao je Kotur.

Podsjetio je da je u 10. izbornoj jedinici HDZ bio dvostruko jači od liste SDP-a i partnera, a u Splitu je SDP s 23 posto zaostao 10 posto za HDZ-om. 

Smatra da je Davor Bernardić najodgovorniji, ali sigurno nije jedini odgovoran za ovako loš rezultat. Kaže i da  poraz poput ovog od prilično neuvjerljivog HDZ-a pokazuje koliko je SDP-ova kvaliteta igre u ovoj izbornoj utakmici bila daleko od razine potrebne za pobjedu. 

- Ovakva blamaža se ne smije ponoviti, a SDP Split će sigurno dati doprinos izgradnji jakog i pobjedničkog SDP-a. Ali, ne praznim pričama, nego kvalitetnim radom na programu i na terenu - poručio je Kotur.

Vaša reakcija na temu