Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Goran Kotur: Plenković je najbolji sluga Angele Merkel, bila je ona zadovoljna i sa Sanaderom

Goran Kotur: Plenković je najbolji sluga Angele Merkel, bila je ona zadovoljna i sa Sanaderom

Završni SDP-ov skup u izbornoj kampanji za Europski parlament održat će se u petak na Peristilu

Naravno da je Angela Merkel bila zadovoljna na skupu HDZ-a u Zagrebu, kad je došla kod svog najboljeg sluge, hrvatskog premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Jednako tako bila je zadovoljna i Ivom Sanaderom, Plenkovićevim prethodnikom na tim funkcijama - poručio je Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split.

Smatra da to što je njemačka kancelarka ponovo došla davati upute hrvatskim biračima dovoljno govori o tome na kakvu nas je nisku poziciju unutar Europske unije dovela HDZ-ova vlast.

- Angeli Merkel ne pada na pamet odlaziti u druge članice EU-a i držati lekcije. U Hrvatskoj može što god hoće, s obzirom na činjenicu da HDZ-ova vlast provodi slugansku politiku prema onima koji stvarno donose odluke u Europskoj uniji. To su čelnici bogatih članica EU-a i Europska pučka stranka.

Čelnik splitskog SDP-a još je naveo:

- HDZ-u očito nije problematično da se smanjuju sredstva iz fondova EU-a i da Antonio Tajani, predsjednik Europskog parlamenta iz redova njihove Europske pučke stranke tvrdi da su Istra i Dalmacija talijanske. HDZ-u ne smeta neravnopravnost Hrvatske u Europskoj uniji. Uostalom, nakon što su poharali hrvatsku industriju i gospodarstvo u cjelini, za očekivati je da njihova politika ide u smjeru dovođenja Hrvatske do pozicije polukolonije u kojoj se njemačka kancelarka dočekuje kao poluboginja. U državama koje imaju svoje 'ja' to se ne događa. HDZ na čelu s premijerom Plenkovićem bahaćenje rezervira za hrvatsku političku scenu, dok su pred čelnicima moćnih članica EU-a i Europske pučke stranke manji od makova zrna. Europska unija je dobra ideja, ali može opstati samo na principima ravnopravnosti i solidarnosti.

Svoju Facebook objavu je zaključio riječima:

- SDP-ovi zastupnici u Europskom parlamentu Biljana Borzan i Tonino Picula pokazali su da se mogu uspješno boriti da Hrvatska i hrvatski građani bude ravnopravni unutar Europske unije. Stanimo rame uz rame u petak u 18 sati na Peristilu na završnom skupu SDP-a u izbornoj kampanji za Europski parlament, recimo 'dosta' HDZ-ovoj lošoj i sluganskoj politici i podržimo ravnopravnu Hrvatsku!

Vaša reakcija na temu