Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Goran Kotur: Spremni smo preuzeti odgovornost za Split, građani su pokazali da ne žele stihijsko vođenje grada

Goran Kotur: Spremni smo preuzeti odgovornost za Split, građani su pokazali da ne žele stihijsko vođenje grada

Neuspjesi gradonačelnika su najvažniji razlog za poraz HDZ-a u Splitu - poručio je šef SDP-a Split

Goranu Koturu, predsjedniku SDP-a Split, postavili smo nekoliko pitanja nakon što je njegova stranka u gradu pod Marjanom pobijedila HDZ.

Dobili ste najviše glasova u Splitu, jeste li spremni preuzeti vlast na idućim lokalnim izborima?

- Kada sam prije godinu i pol dana postao predsjednik SDP-a Split bili smo peta stranka u Splitu i mnogi su nas otpisivali. Na kotarskim izborima bili smo drugi po broju glasova, mandata i predsjednika vijeća kotara. Na jučerašnjim izborima za Europski parlament smo pobijedili u Splitu. Pokazali smo da uz sustavan i kvalitetan rad rezultat ne izostaje. SDP Split se vratio na vrh splitske političke scene brže nego su se mnogi nadali i očekivali! Vrlo ozbiljno se pripremamo za sve izbore, pogotovo za lokalne. Naravno da idemo na pobjedu i da smo spremni preuzeti odgovornost za Split! 

Je li ovo poruka građana splitskom HDZ-u i Andri Krstuloviću Opari?

- Birači su poručili HDZ-u u cijeloj Hrvatskoj, a pogotovo u Splitu, što misle o njihovoj lošoj državnoj i gradskoj vlasti. To se dakle odnosi i na gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i njegovo stihijsko vođenje Splita. Neuspjesi gradonačelnika su najvažniji razlog za poraz HDZ-a u Splitu. Birači su pokazali da ne žele ovakvu vlast, već da žele promjene. 

Komentar rezultata ostalih stranaka s lijevog političkog spektra?

- Rezultat svake stranke i koalicije s ljevice govori sam za sebe. SDP je i na ovim izborima pokazao da je daleko najjača lijeva stranka u Splitu i Hrvatskoj. SDP-u je cilj smijeniti HDZ-ovu vlast koja nanosi štetu Splitu i Hrvatskoj, a siguran sam da je to cilj i drugim strankama na ljevici i lijevom centru. Vjerujem da su neki od njih uvidjeli da ih napadi na SDP niti malo ne približavaju tom cilju. 

Ako bismo ove rezultate s EU izbora preslikali na Gradsko vijeće, kakav koalicijski potencijal vidite?

- SDP može koalirati u Gradskom vijeću sa strankama ljevice, lijevog centra i centra. O konkretnoj suradnji kakvu spominjete razgovarat ćemo nakon idućih izbora. 

Znate li ime SDP-ovog gradonačelničkog kandidata? Gordan Maras je spomenuo Vaše ime...

Tu će odluku na vrijeme donijeti naša Gradska organizacija. Za lokalne izbore se sustavno pripremamo kako bismo preuzeli odgovornost za Split, koji ponovo mora postati grad koji se uspješno razvija i koji ima utemeljenu ambiciju. Ukratko - Split metropola! Pobjeda SDP-a u Splitu definitivno ohrabruje. Raduje me i pobjeda SDP-a u Zagrebu. Čestitam Gordanu i ekipi iz SDP-a Zagreb!

Vaša reakcija na temu