Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Goran Tomašević: HDZ-ovo priopćenje je biser stoljeća, pa elektronički festivali se održavaju i u pulskoj Areni!

Goran Tomašević: HDZ-ovo priopćenje je biser stoljeća, pa elektronički festivali se održavaju i u pulskoj Areni!

Jesu li po Vama onda luđaci i gradonačelnici Pule, Trogira, Dubrovnika, Visa?

HDZ-ovo priopćenje o zabrani techno partyja na Peristilu spada u 'vjerovali ili ne'. Pa tu je iznesen 'biser stoljeća' - javio nam se Goran Tomašević, osnivač portala Klubskascena.hr koji već 15 godina kao specijalizirani medij promovira elektroničku glazbu i klupsku kulturu.

A evo na koji je dio priopćenja naslovljenog 'Baldasar i dalje donosi krive odluke - bez konzultacija struke i protiv zaštićenog dragulja Splita' Tomašević mislio:

- Uza svu silnu vojsku savjetnika, stručnih službi i turističkih djelatnika odobriti plan da toliki decibeli tuku po takvom spomeniku nulte kategorije u najmanju ruku je neodgovorno. Čudimo se da takvo što može uopće nekome pasti na pamet, pa očekujemo osudu takvog djelovanja od strane struke. Zamislite da netko zatraži da se npr. techno party održava u pulskoj Areni - odmah bi ga proglasili luđakom! - navode HDZ-ovci.


Čovjek koji je sudjelovao u organizaciji brojnih elektronskih manifestacija održao je malu lekciju HDZ-u.

- Neki od najboljih elektroničkih festivala današnjice odvijaju se u spomenicima kulture - Outlook i Dimensions otvaraju svoja izdanja već godinama u pulskoj Areni, te se potom nastavljaju u tvrđavi Punta Christo Štinjan, Moondance se održava u srednjovjekovnoj kuli Kamerlengo, klub Revelin - jedan od 100 najboljih klubova na svijetu - nalazi se u istoimenoj dubrovačkoj tvrđavi, godinama se na Tvrđavi Gripe organizirao festival elektroničke glazbe Atlantis, a i završni party Ultra Europe festivala održava se u tvrđavi Fort George na Visu - navodi Tomašević, te postavlja retoričko pitanje:

- Jesu li po Vama onda luđaci i gradonačelnici Pule, Trogira, Dubrovnika, Visa, direktori turističkih zajednica, župani, ministri u Vladi i ministar turizma, vlasnici klubova i festivala koji su godinama ulagali da Hrvatska postane meka za poklonike ovog zvuka, da postane broj jedan destinacija za mlade i u tome prešišamo daleko veće i bogatije poput Njemačke, Nizozemske i Španjolske? 

Vaša reakcija na temu