Foto: Screenshot Gordan Lauc: Molim vas, prenesite ovo o koroni premijeru i ministru

Gordan Lauc: Molim vas, prenesite ovo o koroni premijeru i ministru

Odgovorna osoba koja ne osigura barem 40% vlage u bolnicama, uredima i sl. bit će kriva za brojne nepotrebne zaraze i posljedično smrti, kaže hrvatski znanstvenik

Hrvatski znanstvenik Gordan Lauc sinoć se oglasio putem svog Facebook profila te kazao kako ima dokaz da je u pravu oko onoga što priča o koroni.

- Koliko pišem o ovome već i moji prijatelji misle da sam prolupao. No nisam prolupao, u pravu sam, a nitko odgovoran me ne doživljava... - započeo je svoj post te nastavio: 'Ono što vičem tjednima upravo je objavljeno u vrlo uglednom časopisu. U grijanim prostorima vlaga je vrlo niska što inaktivira mukoznu barijeru i potiče transmisiju virusa. Nakon objave u ovakvom časopisu to se smatra znanstvenom istinom.'

Istaknuo je kako će bilo koja odgovorna osoba koja ne osigura barem 40% vlage u bolnicama, uredima i sl. biti kriva za brojne nepotrebne zaraze i posljedično smrti. 

- Ravnatelji, direktori, ne želite imati tuđe živote na svojoj savjesti. Mediji, molim vas da ovo prenesete i prisilite odgovorne da ovlaživanje zraka uvedu u službene smjernice. Premijeru Plenković i ministre Beroš, predsjedavate Europskom Unijom u kritičnom trenutku. Molim upozorite svoje kolege da na vrlo jednostavan način transmisiju COVID-19 mogu značajno smanjiti. Možda čak prepoloviti. Ovo više nije jedan ludi znanstvenik koji trkelja po medijima. Ovo je znanstvena istina koja je javno objavljena i ne postupanje u skladu s njom nosi osobnu odgovornost za posljedice. Sve što trebate napraviti je ovlažiti zrak, a to je tako lako. Imate sve u filmiću koji sam snimio pred više od dva tjedna - poručio je Lauc. 


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(61451, "");
Pregledaj komentare
2