Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GORE DRUŠTVENE MREŽE: Zašto nije bilo natječaja ili licitacije za najam Peškarije restoranima?

GORE DRUŠTVENE MREŽE: Zašto nije bilo natječaja ili licitacije za najam Peškarije restoranima?

'Interesa na tržištu nije bilo'

U srijedu navečer dok je restoran Noštromo organizirao svečanost povodom proširenja svog rada na Peškariju u popodnevnim satima, društvene mreže su se užarile od komentara. 

Noštromo, podsjetimo, do kraja rujna organizira manifestaciju pod nazivom 'Festival dalmatinske gastronomije'. Upravo je njima ponuđen ovaj prostor za 2500 eura mjesečno. 

Početak nisu propustili gradonačelnik Ivica Puljak i članovi Centra, što je na društvenim mrežama podijelio tajnik stranke Igor Skoko


Noštromo je do nedavno koristio vanjski dio Peškarije za štekat, a to je također bilo na meti dijela Splićana. Kako stolovi uz Marmontovu nisu više dozvoljeni, pronašao se novi način. 

U raspravu o novom điru s Noštromom u glavnoj ulozi uključili su se ugostitelji, lokalni političari, građani...

Onima koji su kritični prema ovakvom načinu rada glavna zamjerka u komentarima je nedostatak natječaja ili licitacije, što je agenda ove splitske vlasti. Uz to, Lana Pavić, potpredsjednica Puljkove stranke, dala je Noštromu ruke u organizaciji ovog događaja.

- Noštromo je uz Peškariju, logično je da oni organiziraju - odgovorila je Pavić kada smo je pitali za komentar.

Ranije je odbacila svaku povezanost takvog rada s činjenicom što je Puljak gradonačelnik.

Siniša Gašparević, direktor Parkova i nasada je ponudio konkretan odgovor.

- Radimo natječaj licitaciju za ono što zakon nalaže ili ako smatramo da bi bilo dobro jer ima interesa na tržištu. Interesa na tržištu nije bilo, a ako ga ima, svi zainteresirani neka nam se jave. Imamo i unutrašnji i vanjski dio - obrazložio je Gašparević.

Vaša reakcija na temu