Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VATRA GUTA ŠUMU IZNAD KAŠTELA Obranjene crkvice, u pomoć gasiteljima stigla četiri kanadera

VATRA GUTA ŠUMU IZNAD KAŠTELA Obranjene crkvice, u pomoć gasiteljima stigla četiri kanadera

Na terenu je 110 gasitelja s 35 vozila

Veliki požar izbio je iza 13.30 sati na Kozjaku iznad Kaštel Sućurca. Gori gusta borova šuma i makija, plamena fronta je duža od kilometra.

Na terenu je 110 vatrogasaca s 35 vozila, mobilizirana su sva vatrogasna društva od Trogira do Podstrane i Muća, a vatru gase i četiri kanadera. Očekuju se nova pojačanja, stižu vatrogasci iz Omiša i Dugog Rata.

Obranjeni su crkvica Svetog Jure, planinarski dom i vojarna na vrhu Kozjaka i zasada nema drugih ugroženih objekata. Gašenje otežava jak vjetar, vatrogasci se nadaju da bi požar do mraka mogli staviti pod nadzor.

'U početku je vatra zaprijetila obližnjim objektima, ali su sve kuće obranjene. Požar se nošen jakim vjetrom proširio na drugu stranu Kozjaka te smo i tamo poslali snage. Vatrogasci zajedno s posadama zrakoplova aktivno rade na zaustavljanju požara', rekao nam je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Fotogalerija: Požar iznad Kaštela





Vaša reakcija na temu