Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Grad Makarska i Imperial Riviera nakon 15 godina spora sklopili nagodbu vrijednu gotovo dva milijuna eura

Grad Makarska i Imperial Riviera nakon 15 godina spora sklopili nagodbu vrijednu gotovo dva milijuna eura

Dio sredstava će biti namijenjeno sadržajima šireg društvenog značaja

Grad Makarska i Imperial Riviera sklopili su nagodbu vrijednu gotovo dva milijuna eura kojom su, uz mirno rješenje dugotrajnog imovinskopravnog spora, osigurana i značajna sredstva za podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici u vrijednosti od 600.000 eura.

Sudski spor vodio se zbog regresne isplate naknada koje je Grad Makarska prethodno isplatio bivšim vlasnicima zemljišta, zbog izvlaštenja provedenog za vrijeme bivše države, a na kojima su sagrađeni hoteli Meteor i Dalmacija.

Na inicijativu Grada Makarska i uz obostranu spremnost da se mirnim putem riješi spor, koji je na Trgovačkom sudu trajao punih 15 godina, uspješno je provedena medijacija te je potom usuglašen tekst nagodbe koji su odobrili i Gradsko vijeće Grada Makarske i nadzorni odbor Imperial Riviere.

'Ovo je izrazito pozitivno za grad jer će nam biti refundiran cijeli iznos koji smo platili bivšim vlasnicima zemljišta, a dodatnih 600.000 € biti će namijenjeno za projekte od društvenog značaja. Zahvaljujem Imperial Rivieri na spremnosti da otvorena pitanja riješimo mirnim putem, a zajednička dobra volja rezultirala je nagodbom od koje će najviše koristi u konačnici imati  naši građani. Svi osjećamo olakšanje i sreću što smo uspjeli spor privesti kraju na najbolji mogući način, onaj mirnim putem, odgovorno štiteći javni interes - poručio je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović, nakon što je uspio uspješno privesti kraju proces koji je opterećivao gradsku upravu punih 15 godina.

Prema nagodbi, Imperial Riviera će Gradu Makarska tijekom sljedeće dvije godine uplatiti 1,3 milijuna eura koje je Grad prethodno isplatio bivšim vlasnicima zemljišta, dok će dodatnih 600 tisuća eura u narednih pet godina usmjeriti izravno u projekte za djecu s posebnim potrebama, opremanje dječjih vrtića te brigu o starijima i nemoćnima.

'Zadovoljan sam što smo uspjeli postići sporazum kojim su osigurani i preduvjeti za daljnje investicije te razvoj poslovanja naših hotela u Makarskoj u koje smo do sada uspješno uložili 29 milijuna eura. Zahvaljujem se Gradu Makarskoj na spremnosti da spor riješi mirnim putem, kao i medijatoru te cijelom pravnom timu na velikom angažmanu. Ova nagodba je u zajedničkom interesu svih, a posebnu vrijednost ima za razvoj destinacije i boljitak lokalne zajednice. Nastavit ćemo ulagati u zaposlenike, kvalitetu smještaja i usluga te turističku infrastrukturu otvorenu gostima, sugrađanima i posjetiteljima - istaknuo je Alen Benković, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Vaša reakcija na temu