Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović GRAD POSLUJE S GUBITKOM Puljak planira zaduženje za proračun!

GRAD POSLUJE S GUBITKOM Puljak planira zaduženje za proračun!

Ne mogu rebalansom 'pokriti' 130 milijuna kuna

Gradonačelnik Ivica Puljak je održao sastanak s programskim partnerima uoči sjednice Gradskog vijeća koja će se održati sljedeći tjedan. Tema je bila rebalans proračuna, a kako doznajemo, Grad posluje s gubitkom od 130 milijuna kuna zbog čega se planira kratkoročno zadužiti minusom na tekućem računu. Puljak je već govorio da je proračun nerealan, prenapuhan i populistički planiran u iznosu od 1,3 milijardi kuna. Pojednostavnjeno, ova gradska uprava s obzirom na rashode ne može drukčije ostvariti planirane prihode osim minusom. 

Zanimljivo, kada je preuzimao vlast, Puljak je kazao da je proračun u dobrom stanju i da je na računu skoro 50 milijuna kuna. Primopredajno izvješće tada, izgledno, nije dobro proučio jer su već bile i naznačene obveze koje premašuju taj iznos. Neke od opterećujućih stavki su bile i aneks kolektivnog ugovora za plaće kojega je na kraju mandata potpisao Andro Krstulović Opara s tim da je stupio na snagu srpnja, zatim i vraćanje pozajmice državi te investicijski radovi.

Jedna od zamjerki je da se s rebalansom zakasnilo, da se krenulo ranije možda bi ga se uspjelo uravnotežiti rezanjem troškova.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare