Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRAD SPLIT: Vrhovni sud je zaključio da je obitelj Šimleša namirena dobivanjem zamjenskog stana kojeg su otkupili

GRAD SPLIT: Vrhovni sud je zaključio da je obitelj Šimleša namirena dobivanjem zamjenskog stana kojeg su otkupili

Dobili smo komentar iz Banovine

Slučaj Splićanke Vanje Šimleše koja je danas sjela pred gradsku upravu iz protesta zbog izgubljene nekretnine i podstanarstva, mnoge je zainteresirao. U Gradu Splitu znaju o kome se radi. 

Evo što su nam kazali o njezinom slučaju.

'Obitelji Šimleša je 1989. godine u svrhu izgradnje stambeno-poslovne zgrade Muslimanka deposedirano zemljište i stan površine 36,13 četvornih metara te im je temeljem djelomičnog sporazuma o naknadi iz srpnja 1991. godine na trajno korištenje dodijeljen stan površine 69,82 četvorna metra.

Obitelj Šimleša je osim dodijeljenog zamjenskog stana potraživala i novčanu naknadu za oduzete nekretnine, ali je njihov zahtjev pravomoćno odbijen od svih nadležnih institucija, Općinskog, Županijskog, Upravnog, Vrhovnog i Ustavnog suda te Ministarstva pravosuđa pa Grad Split nema nikakve osnove za isplatu naknade.

Supružnici Ante i Vanja Šimleša su i 4. srpnja 2014. prosvjedovali pred Banovinom. Tada su ih primili djelatnici Grada te su ih upoznali s činjenicom da Grad nema osnove udovoljiti njihovom zahtjevu za isplatu naknade. Isti stav im je ponovljen u dopisu od 10. veljače 2023. godine.

Stanarsko pravo su otkupili 1995. godine. Dakle, ne radi se o stanu s mjesečnom stanarinom. Stajalište Vrhovnog suda je da je obitelj Šimleša namirena dobivanjem zamjenskog stana kojeg su otkupili, jer se radi o stanu daleko veće kvadrature i kvalitete od oduzete nekretnine'.

Vaša reakcija na temu